Queen Elizabeth steunt Meghan Markle en prins Harry in hun keuze een stap terug te doen

Daarmee geeft de koningin toestemming aan het royal koppel om naar Canada te verhuizen.

queen-elizabeth-statement-meghan-harry
Chris JacksonGetty Images

Bijna een week nadat Meghan Markle en prins Harry bekendmaakten een stap terug te doen als senior leden van het Britse koninklijk huis, heeft Queen Elizabeth nu een officieel statement vrijgegeven over de situatie. De Britse monarch zegt de hertog en hertogin te steunen in hun wens, en geeft daarmee haar toestemming om (uiteindelijk) naar Canada te verhuizen.

Queen Elizabeth geeft statement over Meghan en Harry

In de verklaring zegt koningin Elizabeth achter de keuze van prins Harry en Meghan Markle te staan, ook al zou ze het liever anders zien. 'Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creëren als jong gezin,' schrijft de Queen. 'Ondanks wij hen liever zien als full-time leden van de koninklijke familie, respecteren en begrijpen wij hun verlangen naar een onafhankelijk leven als een gezin terwijl ze een belangrijk onderdeel blijven van mijn familie.'

Het statement volgt op het 'crisisoverleg' dat gisteren plaatsvond binnen de Britse royal family. Elizabeth verwachtte haar zoon prins Charles en kleinzoons prins Harry en prins William op haar landgoed in Sandringham, Norfolk. Daar hebben zij besproken hoe de toekomst van de koninklijke familie eruit gaat zien nu Meghan en Harry publiekelijk afstand hebben genomen.

Overgangsperiode

Queen Elizabeth schrijft dat er een 'overgangsperiode' plaatsvindt waarin Meghan en Harry hun tijd verdelen tussen Canada en het Verenigd Koninkrijk. 'Dit zijn ingewikkelde kwesties voor mijn familie om op te lossen, en er moet nog een hoop werk gedaan worden, maar in de komende dagen worden er definitieve keuzes gemaakt,' aldus de koningin.

Megxit

Prins Harry en Meghan Markle kondigden woensdagavond 8 januari aan dat ze afstand nemen van hun rol als 'senior' leden van de Britse koninklijke familie. Het koppel deelde het nieuws – dat de term Megxit gekregen heeft – via hun Instagram-account, dat voor grote ophef zorgde, zowel binnen als buiten de Britse royal family. Het doel van Meghan en Harry is om op een alternatieve en progressieve manier hun taken voort te zetten, waarbij ze financieel onafhankelijk zijn en zich kunnen focussen op hun familie- en privéleven en het oprichten van een nieuw goed doel. Lees hier alles over de toekomstplannen van Meghan en Harry.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle