Beautyvlogger Nikkie de Jager onthult in nieuwe video dat ze transgender is

'Het is 2020 en ik wil het jaar beginnen met de waarheid,' vertelt de 25-jarige Nikkie moedig.

nikkie-de-jager-transgender
DANA LIXENBERG

De Nederlandse beautyvlogger Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, heeft gisteren een grote onthulling gedaan op haar YouTube-kanaal. Zo vertelt de wereldberoemde makeup artist dat ze transgender is. 'Het is 2020 en ik wil het jaar beginnen met de waarheid.'

Nikkie de Jager: 'Ik ben transgender'

In de video, die de titel 'I'm coming out' draagt, vertelt Nikkie de Jager openhartig aan haar 12,5 miljoen volgers over haar identiteit. 'Ik ben in het verkeerde lichaam geboren. Het betekent dat ik transgender ben. Het is eng om dit te filmen, maar het voelt zo bevrijdend. Ik wilde dit deel van mijzelf al zo lang met jullie delen, maar ik vond het lastig de timing te bepalen,' aldus de 25-jarige Nikkie.

'Sinds mijn geboorte denk ik al dat ik een meisje ben. Ik kon maar niet begrijpen waarom ik een broek aan moest,' gaat ze verder. Op haar zesde droeg Nikkie enkel nog meisjeskleding, waarna ze op haar veertiende aan haar fysieke transitie begon. Daarbij hoorde ook het slikken van hormonen om onder meer te voorkomen dat ze nog langer zou worden. Op haar negentiende was haar transformatie compleet. Bekijk de openhartige en zeer moedige video onderstaand.

Gechanteerd

Aan het begin van haar onthullende video vertelt Nikkie de reden waarom ze de noodzaak voelt het te vertellen. Volgens de beautyvlogger werd ze gechanteerd door mensen die dreigden haar verhaal naar de pers te lekken. Nikkie 'takes back her power' en zegt het daarom zelf te willen vertellen. Ze zegt in het zeventien minuten durende filmpje meerdere keren hoe walgelijk ze de laffe actie van haar afpersers vindt, met een opgestoken middelvinger aan het einde van de video.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

NikkieTutorials

Nikkie maakte in 2008 faam met haar YouTube-kanaal NikkieTutorials. Hoewel ze in die beginperiode nog maar amper views kreeg, reist ze tegenwoordig de wereld over en staan merken (zoals Marc Jacobs Beauty, waarvoor ze Global Artistry Advisor is) en beroemdheden in de rij om met haar samen te werken, door haar opgemaakt te worden en in haar tutorials te verschijnen, zoals Kim Kardashian, Ashley Graham en Rihanna.

Nikkie heeft haar twaalf miljoen volgers niet alleen te danken aan haar make-up skills, ook haar humor en aanwezige persoonlijkheid maken haar beautyvideo's aantrekkelijk om naar te kijken. 'Mijn kracht is dat ik altijd mezelf blijf,' vertelde Nikkie in een interview met Vogue in mei 2019. 'Ik ben zo open en eerlijk als je maar zijn kunt en laat simpelweg graag zien wat make-up allemaal kan. Want het kan zó veel!’

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity