Billie Eilish' eerste preview van de de James Bond-titelsong is hier

De 18-jarige zingt als jongste artiest ooit de beruchte titelsong in.

Zangers Billie Eilish arriveert bij de Vanity Fair Oscars afterparty 2020
Frazer Harrison

Het voelt alsof Billie Eilish praktisch al een hele carrière achter de rug heeft, maar in feite is de zangeres nog steeds piepjong. Achttien lentes, om precies te zijn. Extra bijzonder dat ze de titelsong van de nieuwe James Bond-film No Time To Die mag inzingen, waarmee ze de jongste artiest is die ooit een lied voor de iconische filmreeks maakte.

Billie Eilish voor James Bond

De producenten van de film maakten het nieuws in januari bekend op Twitter, al had het scherpe oog waarschijnlijk al eerder in de gaten dat er binnenkort James Bond-nieuws uit de bus zou rollen. Zo deelde Billie foto's van voormalige Bond-actrices zoals Eva Green en Halle Barry. Ze postte ook een beeld van Léa Seydoux, die in de nieuwe film terugkeert als Madeleine Swann. Billie is heel blij met haar nieuwe klus, licht ze toe in een statement. 'Het voelt heel raar om hier onderdeel van te mogen zijn. James Bond is de coolste filmreeks die er bestaat. Ik ben nog steeds in shock.'

Bond-titelsongs

Veel iconische namen zijn Billie voorgegaan, zoals Shirley Bassey, Paul Mccartney, Tina Turner en Gladys Knight. Al zitten de bijdrages van Adele en Sam Smith waarschijnlijk nog het meest vers in ieders geheugen: zij wonnen zelfs een Oscar voor hun titelsong. De soundtrack voor de nieuwste film wordt verzorgd door de Duitse filmcomponist Hans Zimmer; eerder lag die taak nog in handen van Dan Romer.

Billie is zelf in de pen geklommen om het nummer te schrijven, waarvan inmiddels een eerste preview is gedeeld. Lang is het niet – en we horen Billie helaas ook niet zingen – maar met dat typische, mysterieuze James Bond-gevoel zit het in elk geval al helemaal check. Het hele nummer wordt op vrijdagnacht gelanceerd.

No Time To Die

De nieuwe Bond-film, getiteld No Time To Die, verschijnt in april in de bioscoop. Phoebe Waller-Bridge (de hoofdrolspeler én regisseuse van de bekroonde serie Fleabag) heeft meegeholpen aan het schrijven van het script. Ditmaal heeft James de geheime dienst verlaten en hangt hij zijn beroep als agent 007 in de wilgen. Totdat hij zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA ontmoet, en – suprise, suprise – toch wordt ingeschakeld voor een knap staaltje spionage. Niet alleen kruipt Daniel Craig wederom in de rol van Bond, ook nieuwkomer Lashana Lynch en Bohemian Rhapsody-acteur Rami Malek spelen in rol in de film.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Over Billie Eilish

Billie Eilish is één van de grootste artiesten van het moment. Ze heeft tientallen miljoen Spotify-luisteraars per maand, en haar videoclips (die nogal onconventioneel zijn) zijn al meer dan een miljard keer bekeken. Hoe bizar groot ze in korte tijd is geworden, werd duidelijk na een interview met Vanity Fair, dat ze al drie jaar op dezelfde wijze heeft gevoerd. Zo is ze in die tijd niet alleen van tweehonderdduizend naar bijna vijftig miljoen Instagramvolgers gegaan, maar heeft ze ook een behoorlijke lijst aan celebrities onder haar sneltoets staan, waaronder Drake (wat ze zelf, terecht, een enorme mijlpaal noemt).

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity