Prins Harry reageert voor het eerst op breuk met koningshuis in persoonlijke speech

'We hadden geen andere keuze.'

prins-harry-reactie-breuk
Karwai TangGetty Images

Het is alweer bijna twee weken geleden dat Meghan Markle en prins Harry bekendmaakten een stap terug te doen uit het Britse koningshuis. In de tussentijd zijn er vele reacties naar buiten gekomen, waaronder die van Queen Elizabeth en Harry's broer prins William. Nu het royal koppel óók afstand doet van hun koninklijke titels, komt Harry eindelijk zelf met een eerste publieke reactie over de breuk.

Prins Harry's reactie op breuk met koningshuis

Prins Harry gaf gisteravond een persoonlijke speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen. Daarmee brengt hij voor het eerst een reactie naar buiten rondom het nieuws dat hij en Meghan Markle afstand nemen van de Britse koninklijke familie. 'Ik wil dat jullie de waarheid van mij horen, althans zoveel als ik mag delen. Niet als een prins of hertog, maar als Harry,' begint hij zijn speech, waarvan een deel te bekijken is op het Instagram-account van Meghan en Harry.

'Het Verenigd Koninkrijk is mijn thuis, een plek waar ik van houd. En dat zal nooit veranderen,' gaat de prins verder. 'De beslissing die mijn vrouw en ik hebben genomen om een stap terug te doen was niet makkelijk. We hebben maanden gepraat na zoveel jaren met uitdagingen. Ik heb niet altijd gelijk, maar hierin hadden we geen andere keuze. Wat ik duidelijk wil maken, is dat we niet weglopen. En we lopen zeker niet weg van jullie.'

'Onze hoop was dat we de koningin konden blijven dienen, zonder daarvoor betaald te worden. Helaas was dat niet mogelijk. (...) Maar ik hoop dat jullie kunnen begrijpen dat hoe het zover heeft kunnen komen dat ik afstand neem van mijn familie en alles wat ik ooit heb gekend om een rustiger leven te leiden,' aldus de prins, doelend op de hoge druk van de media. Bekijk Harry's volledige speech in onderstaande video.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Megxit

Prins Harry en Meghan Markle kondigden woensdagavond 8 januari aan dat ze afstand nemen van hun rol als 'senior' leden van de Britse koninklijke familie. Het koppel deelde het nieuws – dat de term Megxit gekregen heeft – via hun Instagram-account, dat voor grote ophef zorgde, zowel binnen als buiten de Britse royal family. Het doel van Meghan en Harry is om op een alternatieve en progressieve manier hun taken voort te zetten, waarbij ze financieel onafhankelijk zijn en zich kunnen focussen op hun familie- en privéleven en het oprichten van een nieuw goed doel. Zaterdag 18 januari maakten zij bekend ook afstand te doen van hun koninklijke titels. Lees hier alles over de toekomstplannen van Meghan en Harry.

Bekijk hier de liefste momenten van Meghan Markle en prins Harry

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle