Koningin Máxima en koning Willem-Alexander aanwezig bij herdenking in Auschwitz

Het Nederlandse koningspaar bracht een bijzonder eerbetoon tijdens de indrukwekkende ceremonie.

koning-willem-alexander-koningin-maxima-herdenking
Patrick van KatwijkGetty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren maandagavond aanwezig bij de 75-jarige herdenking van Auschwitz in Polen. Ook premier Mark Rutte was aanwezig, samen met regeringsleiders en monarchen van over de hele wereld. Tijdens de indrukwekkende ceremonie vonden er verschillende toespraken plaats en legde het koningspaar kaarsen neer bij het monument.

Willem-Alexander en Máxima bij herdenking

In 2019 en 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vrijheid wordt met verschillende gelegenheden gevierd waarbij slachtoffers worden herdacht. Bij de herdenking in Polen staat de bevrijding van Auschwitz centraal, waar naast regeringsleiders ook oud-gevangenen en overlevenden aanwezig waren. Over de hele wereld vonden afgelopen maandag herdenkingen plaats doordat 27 januari is uitgeroepen tot Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust.

Bij de ceremonie waren ook andere koninklijke families aanwezig. Zo woonden koning Felipe en koningin Letizia van Spanje, koning Philippe en koningin Mathilde van België, kroonprinses Victoria van Zweden en de Britse hertogin van Cornwall Camilla de herdenkingen bij. De Poolse president Andrzej Duda was ook aanwezig en hield een indringende speech over de gruwelen uit de oorlog en benadrukte dat het van belang is dat deze gebeurtenis moet blijven worden herdacht.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Máxima in het zwart

Hoewel de mode van de aanwezigen natuurlijk ondergeschikt is aan deze indrukwekkende ceremonie, is het een uitingsvorm die bewust gekozen is en daardoor een betekenis heeft die een mate van respect en betrokkenheid toont. Alle aanwezigen waren passend in het zwart gekleed. Máxima koos voor een zwarte wijde broek en een lange zwarte mantel. Daarbij combineerde ze hoge suède laarzen met daarbij een nieuwe hoed van ontwerper Philip Treacy.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima