Kate Middleton bewijst talentvolle fotografe te zijn in nieuwe tentoonstelling

De hertogin maakte indrukwekkende portretten ter ere van 75 jaar bevrijding.

kate-middleton-portretten-holocaust-overlevenden
Getty Images

Maandag 27 januari vond de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust plaats, waarbij over de hele wereld de vrijheid werd gevierd en slachtoffers werden herdacht. Speciaal voor deze gebeurtenis fotografeerde Kate Middleton twee overlevenden van de Holocaust, wiens portretten te zien zullen zijn in een bijzondere tentoonstelling ter ere van de herdenking van de Holocaust.

Kate Middleton portretteert overlevenden Holocaust

De twee overlevenden die geportretteerd zijn, zijn de Amsterdamse Steven Frank en de Duitse Yvonne Bernstein. Frank werd opgesloten in het kamp van Theresienstadt, terwijl Bernstein jarenlang verborgen werd gehouden en daardoor voortdurend veranderende van adres en naam. Kate legde het echtpaar vast samen met hun kleinkinderen en voorwerpen die een persoonlijke betekenis hebben. 'Ik wilde de portretten heel persoonlijk maken voor Yvonne en Steven – een viering van hun gezin en het leven dat ze hebben opgebouwd sinds ze allebei in de jaren veertig in Groot-Brittannië aankwamen. De families hebben voorwerpen van persoonlijke betekenis meegebracht die op de foto's staan,' zo stelt Kate via een statement op Instagram.

Conversation, Sitting, Interaction, Fun, Event, Adaptation, Flash photography, Acting, Scene,
Steven Frank (84) met zijn kleinkinderen Maggie en Trixie.
PA / Hertogin van Cambridge

De hertogin van Cambridge vertelt dat ze diep is geraakt door de personen in kwestie: 'Ondanks het ongelooflijke trauma aan het begin van hun leven, zijn Yvonne Bernstein en Steven Frank twee van de meest levenslustige mensen die ik heb mogen ontmoeten. Ze kijken bedroefd terug op hun ervaringen, maar ook met dankbaarheid dat ze een van de gelukkigen waren die het hebben overleefd. Hun verhalen zullen voor altijd bij me blijven.'

Sitting, Human, Human body, Fun, Photography, Room, Flash photography, Glasses, Darkness, Conversation,
Yvonne Bernstein met haar kleindochter Chloe Wright.
PA / Hertogin van Cambridge

De foto's zijn genomen in Kensington Palace en zullen deel uitmaken van een aankomende tentoonstelling met vijfenzeventig verschillende beelden, die de 75 jaar verbeelden die zijn verstreken sinds het einde van de Holocaust. Kate Middleton is een fervent fotograaf: zo maakte ze eerder officiële portretten van haar kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Deze nieuwe tentoonstelling is haar grootste project tot nu toe.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kate en William bij officiële herdenking

Kate was maandag samen met haar man prins William aanwezig bij de officiële herdenking in Westminster. Kate ging gekleed in een grijze look voor de plechtige ceremonie, waarbij ze koos voor een aansluitende jas van Catherine Walker. Ook op andere plekken werd de gebeurtenis herdacht. Zo waren verschillende regeringsleiders en monarchen aanwezig bij de herdenking in Auschwitz, waaronder koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met premier Rutte en royals als de Britse hertogin Camilla en de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia. Prins Charles was aanwezig in Israël voor een officiële herdenking.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton