Koningin Elizabeth laat met haar outfit zien dat ze Meghan en Harry steunt

De Queen heeft zo haar manieren om haar mening duidelijk te maken.

koningin-elizabeth-broche
Joe Giddens Getty Images

Het is alweer bijna een maand geleden toen Meghan Markle en prins Harry aankondigden een stap terug te doen uit het Britse koningshuis. Het stel besloot afstand te doen van hun koninklijke titels en samen met hun zoon Archie te verhuizen naar Canada. In een eerdere reactie liet koningin Elizabeth al weten achter hun besluit te staan, maar de Queen heeft ook nog een andere manier om haar steun te betuigen.

Koningin Elizabeth draagt bijzondere broche

Dat doet koningin Elizabeth namelijk door middel van haar look, en wel met een specifiek accessoire. Zo draagt de Britse monarch een bijzondere broche waarmee ze laat weten hoe ze over de situatie rondom haar kleinzoon en zijn vrouw denkt. Afgelopen zondag werd Elizabeth gezien tijdens een kerkbezoek in Sandringham. Voor de gelegenheid droeg de Queen een hemelsblauw mantelpak, met op het jasje een diamanten broche in de vorm van een sneeuwvlokje.

Volgens E! News is de broche een verwijzing naar Meghan en Harry. Het juweel is een cadeau dat de koningin in 2017 heeft gekregen van de voormalige Canadese gouverneur David Johnston. Haar keuze om de broche zomaar te dragen in de turbulente tijd waarin het Britse koningshuis zich momenteel verkeert, is volgens royalty kenners een steunbetuiging naar haar kleinzoon en zijn familie. Daarmee zou Elizabeth zeggen dat ze achter hun keuze staat om zich terug te trekken en te verhuizen naar Canada.

koningin-elizabeth-kerkdienst-sandringham
Joe Giddens Getty Images

Naast haar broche valt ook Elizabeths felgekleurde mantelpak op. De Britse monarch staat bekend om haar opvallende modekeuzes. Zo gaat ze bijna altijd gekleed in een soortgelijk gekleurd mantelpak, wat niet alleen te maken heeft met koninklijk protocol (royals "horen" veel kleur te dragen), maar ook met de veiligheid van de Queen (de felle kleuren zorgen ervoor dat ze opvalt in een menigte).

Queen steunt Meghan en Harry

Een week nadat Meghan en Harry hun rigoureuze beslissing bekendmaakten, deelde koningin Elizabeth haar officiële verklaring over de situatie. Daarin zei ze achter de keuze van prins Harry en Meghan Markle te staan, ook al had ze het liever anders gezien. 'Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creëren als jong gezin,' schreef de Queen. 'Ondanks wij hen liever zien als full-time leden van de koninklijke familie, respecteren en begrijpen wij hun verlangen naar een onafhankelijk leven als een gezin terwijl ze een belangrijk onderdeel blijven van mijn familie.' Op dit moment is er sprake van een overgangsperiode waarin Meghan en Harry hun tijd verdelen tussen Canada en het Verenigd Koninkrijk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity