Nikkie de Jager gaat het Eurovisie Songfestival presenteren

De wereldberoemde Nederlandse YouTube-ster wordt de 'online-host' van het festival. Dit wil je weten.

Nikkie de Jager is aanwezig bij de Marc Jacobs Lente/Zomer 2020 show in New York.
Jamie McCarthyGetty Images

Naast Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit komt er nog een vierde presentator tijdens het aankomende Eurovisie Songfestival, dat in mei plaatsvindt in Rotterdam. Hoewel we eerst nog onze hoop vestigden op Doutzen Kroes, blijkt nu dat Nikkie de Jager, wereldwijd bekend als YouTube-fenomeen NikkieTutorials, zich mag voegen aan het presentatieteam.

Nikkie de Jager als online-presentator

De 25-jarige beautyvlogger, die onlangs nog vol in het nieuws was vanwege haar coming out als transgender, heeft bekendgemaakt dat ze de online-presentator wordt van het beroemde festival. Dat deed de YouTube-ster in een video, met Songfestival-winnaar Duncan Laurence aan haar zijde. Nikkie zal online live verslag doen van het evenement, dat in mei plaatsvindt in Ahoy, Rotterdam.

In de video zien we hoe Nikkie vraagt om wat muziek, waarna het winnende nummer Arcade van Duncan Laurence te horen is. Vervolgens komt de Songfestival-winnaar in beeld. 'Ik kan niet wachten om je optreden van dit jaar te zien,' zegt Nikkie. 'Weet je wie nog meer gaat optreden? Ik!' Daarna vertelt de beautymogul dat ze in de rol kruipt van online-presentator tijdens het festival. Ook zal De Jager een YouTube-serie opnemen met de artiesten en is ze op televisie te zien tijdens de halve finales op 12 en 14 mei en de grote finale op 16 mei.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Eurovisie Songfestival 2020

'Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival,' vertelde De Jager tegenover NOS. Ze laat daarbij weten 'extreem vereerd' te zijn om onderdeel uit te maken van het presentatieteam van het Eurovisie Songfestival 2020. Het evenement vindt dit jaar plaats tussen 12 en 16 mei in Ahoy Rotterdam, waar artiest Jeanu Macrooy zal meedoen voor Nederland. Omdat Nederland het festival host, zal hij direct doorgaan naar de finale op 16 mei. Het is nog niet bekend welk nummer Macrooy gaat performen. De Nederlandse ontwerper Diek Pothoven van label MARTAN is benoemd tot hoofdstylist van het evenement.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Coming out

Een maand geleden was Nikkie volop in het nieuws toen ze in een video onthulde dat ze transgender is. In de video, die de titel 'I'm coming out' draagt, vertelde ze openhartig aan haar 12,5 miljoen volgers over haar identiteit. 'Ik ben in het verkeerde lichaam geboren. Het betekent dat ik transgender ben. Het is eng om dit te filmen, maar het voelt zo bevrijdend. Ik wilde dit deel van mijzelf al zo lang met jullie delen, maar ik vond het lastig de timing te bepalen,' aldus de 25-jarige YouTube-ster. De video werd ruim 30 miljoen keer bekeken. Kort daarna was Nikkie te gast bij Ellen DeGeneres om haar verhaal te doen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity