Britse koningshuis maakt de laatste koninklijke taken van Meghan en Harry bekend

En dus ook de officiële datum van hun vertrek.

Meghan Markle en prins Harry bezoeken het Canada House in Londen.
Chris JacksonGetty Images

Het is inmiddels alweer anderhalve maand geleden dat Meghan Markle en prins Harry het drastische besluit namen een stap terug te doen uit het Britse koningshuis. In de tussentijd zijn er meer details over hun vertrek bekendgemaakt – zoals het feit dat het koppel afstand doet van hun koninklijke titels en publieke financiering – maar een officiële vertrekdatum was er nog niet. Het Britse koningshuis heeft de laatste koninklijke taken van Meghan en Harry nu vrijgegeven, evenals de datum van hun vertrek.

Laatste koninklijke taken van Meghan en Harry

Buckingham Palace maakte zojuist in een officiële aankondiging bekend dat de datum van Meghan en Harry's vertrek 31 maart zal zijn. In de tussentijd heeft het royal koppel nog een aantal koninklijke taken op de planning staan. Een lijst van die laatste taken is gepubliceerd, met daarop de volgende evenementen en ceremonies waarbij Meghan en Harry aanwezig zullen zijn.

 • 28 februari: de opnames van Bon Jovi's nummer Unbroken met het Invictus Games koor, waarbij Harry aanwezig is.
 • 5 maart: de Endeavor Awards, waarbij zowel Harry als Meghan aanwezig is.
 • 6 maart: de opening van het Silverstone Experience museum, waarbij Harry aanwezig is.
 • 7 maart: het Mountbatten Festival of Music, waarbij Meghan en Harry aanwezig zijn.
 • 8 maart: Meghan zal aanwezig zijn tijdens een evenement ter ere van International Women's Day. Meer details worden later bekendgemaakt.
 • 9 maart: Commonwealth Day Service in Westminster Abbey, waarbij Meghan en Harry samen met de royal family een verschijning maken.

  "Proefperiode"

  Dat belooft dus een drukke afscheidsperiode (of moeten we zeggen: grande finale) voor het koninklijke koppel te worden. Na 31 maart zullen Meghan en Harry een jaar hebben om aan hun nieuwe leven te wennen, als een soort "proefperiode", voordat zij en de Britse koninklijke familie bespreken hoe het gaat. 'De Britse koninklijke familie en de Sussexes hebben besloten om na twaalf maanden een moment van reflectie in te lassen om te verzekeren dat het voor beide partijen goed werkt,' zo meldt royal reporter Omid Scobie op Twitter.

  De liefste momenten van prins Harry en Meghan Markle

  Toekomst

  Als Meghan en Harry eenmaal vertrokken zijn naar Canada om hun nieuwe levens te leiden, zullen zij uiteraard amper in de publiciteit zijn. Wel houden de twee hun titels, die zij van koningin Elizabeth hebben gekregen toen ze trouwden in 2018. Zo zullen Harry en Meghan de hertog en hertogin van Sussex blijven, en is Harry nog altijd de zesde in lijn voor de troon. Volgens royal deskundige Carolyn Duran keert het koppel zo nu en dan ook terug naar het Verenigd Koninkrijk, zoals tijdens de Invictus Games in mei dit jaar.

  Alles over Meghan en Harry's besluit een stap terug te doen uit het Britse koningshuis lees je hier.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Meghan Markle