Meghan Markle en prins Harry doen afstand van hun koninklijke merknaam 'SussexRoyal'

Geen koninklijke titels, geen koninklijke merknaam.

Meghan Markle en prins Harry tijdens hun bezoek aan Tonga in oktober 2018.
Chris JacksonGetty Images

Afgelopen week werd duidelijk wanneer Meghan Markle en prins Harry hun laatste taken als koninklijk koppel uitvoeren, nadat zij begin januari bekendmaakten afstand te doen van het Britse koninklijke huis. Nu hebben de twee ook aangekondigd hun merknaam 'SussexRoyal' niet langer meer te gebruiken.

Meghan en Harry geven koninklijke merknaam op

Vanaf aankomende lente zullen Meghan en Harry afstand doen van de naam van hun Instagram-account en website, SussexRoyal. Dat maakte een woordvoerder van het koppel afgelopen weekend bekend, meldt de BBC. 'De hertog en hertogin van Sussex zijn niet van plan de naam SussexRoyal nog op enige manier te gebruiken na de lente van 2020,' aldus de woordvoerder. Het stelt heeft vervolgens zelf ook een statement gedeeld met daarin zowel uitleg over de keuze als alle afspraken over hun "overgang".

Het nieuws van Meghan en Harry's keuze komt nadat er binnen het Britse koningshuis enige discussie was over de naam. Zo zou het niet passend zijn om de term "royal" nog te gebruiken nu het stel openlijk afstand doet van hun taken als senior leden van het Britse koningshuis. De woordvoerder meldde tevens dat Meghan en Harry op het moment bezig zijn met het oprichten van een nieuwe liefdadigheidsorganisatie, maar dan zonder het woord "koninklijk".

De liefste momenten van prins Harry en Meghan Markle

Overgangsperiode

Buckingham Palace maakte afgelopen week in een officiële aankondiging bekend dat de datum van Meghan en Harry's vertrek 31 maart zal zijn. In de tussentijd heeft het royal koppel nog een aantal koninklijke taken op de planning staan. Daarna vertrekken Meghan en Harry naar Canada om hun nieuwe levens buiten de schijnwerpers te leiden. Er geldt een "proefperiode" van een jaar, waarna het koppel en de royal family de nieuwe situatie zal evalueren.

Hoewel Meghan en Harry geen gebruik meer maken van hun koninklijke merknaam, behouden zij wél hun titels, die zij van koningin Elizabeth hebben gekregen toen ze trouwden in 2018. Zo zullen de twee de hertog en hertogin van Sussex blijven, en is Harry nog altijd de zesde in lijn voor de troon. Volgens royal deskundige Carolyn Duran keert het koppel zo nu en dan ook terug naar het Verenigd Koninkrijk, zoals tijdens de Invictus Games in mei dit jaar.

Alles over Meghan en Harry's besluit een stap terug te doen uit het Britse koningshuis lees je hier.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle