Kate Middleton 'verslaat' Meghan Markle als grootste royal mode-influencer

Hoewel Meghan eerst aan de top stond, heeft ze haar nu plek moeten afstaan aan Kate.

Kate Middleton en Meghan Markle op Eerste Kerstdag in Sandringham, 2018.
Stephen PondGetty Images

Kate Middleton weet ons al jarenlang te verblijden met stijlvolle keuzes. De hertogin heeft haar eigen koninklijke stijl ontwikkeld sinds haar huwelijk met prins William in 2011. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want Kate is uitgeroepen tot de grootste royal mode-influencer van het moment. Dat is de uitkomst van een nieuw onderzoek, waarin gesteld wordt dat de hertogin nu de invloedrijkste royal is op het gebied van mode – een titel die eerst toebehoorde aan schoonzus Meghan Markle.

Kate Middleton grootste mode-influencer

Hoewel vorig jaar nog bleek dat Meghan Markle de grootste mode-influencer van het moment was, heeft schoonzus Kate Middleton die plaats nu van haar overgenomen. Toen Meghan zich verloofde met prins Harry in 2017, steeg de vraag naar alle items die ze droeg explosief. Zo werd er zelfs voorspeld dat ze de Britse economie met wel 150 miljoen pond zou versterken doordat fans haar looks kopieerden – iets wat ook wel The Meghan Effect werd genoemd.

Nu lijkt het tij gekeerd, mede doordat prins Harry en Meghan Markle in januari aankondigden een stap terug te doen als senior leden van het Britse koninklijke huis. Modeplatform LovetheSales.com heeft alle looks van Meghan in 2020 geanalyseerd en kwam erachter dat er 38 procent meer vraag was naar de items die de hertogin droeg (en dat terwijl dat vorig jaar nog 216 procent was). Kate komt daarentegen uit op een groei van 159 procent in vraag – een sterke groei ten opzichte van vorig jaar. Toen was dat percentage 119 procent.

Bekijk de beste stijlmomenten van Kate Middleton door de jaren heen

Populairste looks

De populairste look van Kate in 2020 (tot nu toe) was een outfit die ze op de derde dag van haar reis naar Ierland droeg. De hertogin verscheen toen in een legergroene trenchcoat van Alexander McQueen, een vintage jurk met polkadots van Suzannah London, zwarte Ralph Lauren-laarzen en een clutch van Jimmy Choo. De dagen daarna steeg de vraag naar Alexander McQueen met 233 procent, terwijl het aantal zoekopdrachten naar trenchcoats steeg met 93 procent.

Kate Middleton en prins William tijdens de derde dag van nun bezoek aan Ierland.
ARTHUR EDWARDSGetty Images

Meghans populairste look van 2020 was tijdens haar bezoek aan een school in de plaats Dagenham op International Women's Day. Toen droeg ze een crème bouclé jasje van ME & EM, een zwarte broek van Alexander McQueen, nude hakken van Jennifer Chamandi en een tas van Rejino Pyo. Volgens LovetheSales.com was Meghans jasje binnen een paar uur uitverkocht en steeg het aantal zoekopdrachten naar 'bouclé jasjes' met 92 procent.

Meghan Markle op International Women's Day 2020 in Dagenham.
WPA PoolGetty Images

Het is nog onduidelijk waar het verschil tussen Kate en Meghan precies aan ligt, maar de kans is groot dat het te maken heeft met Meghan en Harry's vertrek en hun toekomstige leven buiten de schijnwerpers. Zo maakte het koppel afgelopen week hun laatste publieke verschijning als royals, voordat ze vertrokken naar Canada om hun nieuwe levens te leiden met baby Archie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton