Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinsessen applaudisseren mee met Nederland voor hulpverleners

Samen met heel Nederland toonde de koninklijke familie solidariteit met mensen uit de zorgsector.

De Nederlandse koninklijke familie in Den Haag.
Getty Images

Door de huidige coronacrisis wordt er door de overheid een appèl gedaan op de bevolking om thuis te werken en openbare ruimtes te vermijden. Alleen mensen die werkzaam zijn in de zogeheten 'vitale' beroepen gaan wel gewoon door met hun werk. Onder hen vallen ook hulpverleners, artsen en verpleegkundigen wiens werk momenteel hard nodig is in deze crisis. Nederland nam dinsdagavond om 20.00 uur een moment om deze groepen te bedanken door massaal te applaudisseren. Ook de koninklijke familie nam deel aan het bijzondere moment.

Koninklijke familie klapt voor hulpverleners

Geïnspireerd door video's van de bevolking in Italië en Spanje die voor hun lokale gezondheidswerkers applaudisseerden, werd ook in Nederland een oproep gedaan hetzelfde te doen. Dinsdagavond om 20.00 uur stond heel Nederland stil bij het harde en ook risicovolle werk dat hulpverleners momenteel uitvoeren. Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen Amalia, Ariane en Alexia gaven gehoor aan de oproep en applaudisseerden buiten voor hun woning Paleis Huis ten Bosch voor de mensen in de zorg.

De familie nam het moment op en deelde het vervolgens op het officiële Instagram-account van de Nederlandse koninklijke familie. 'Wij klappen vanavond uit dank en respect voor alle zorgmedewerkers in Nederland die ons beschermen tegen het verschrikkelijke coronavirus,' klonk de boodschap van de koning en zijn gezin. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters mijden uit voorzorg contacten met anderen, omdat er vijf gevallen van corona zijn geconstateerd tijdens hun wintersportvakantie in Lech, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Coronacrisis in Nederland

Hoewel hier in tegenstelling tot andere landen nog geen sprake is van een officiële lockdown, zijn wél alle scholen, kinderopvangcentra, restaurants, cafés en sportclubs gesloten of gesloten geweest. Ook moeten mensen die niet binnen de 'vitale' sector werkzaam zijn zoveel mogelijk thuiswerken. Houd de website van de Rijksoverheid in de gaten voor de laatste maatregelen.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima