Prins Albert van Monaco is als eerste royal positief getest op het coronavirus

De prins is direct in quarantaine geplaatst in het Princess Grace Hospital in Monaco.

Prins Albert van Monaco eerste royal besmet met coronavirus
Pascal Le SegretainGetty Images

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het is officieel: de eerste royal is getroffen door het coronavirus. Prins Albert II van Monaco is positief getest op het virus, blijkt uit een statement van zijn paleis. De prins zou op dit moment in het Princess Grace Hospital behandeld worden, al zou er 'geen reden zijn voor zorgen' voor zijn gezondheid. Wel is hij voor nu in quarantaine geplaatst.

Prins Albert van Monaco eerste koninklijke coronapatiënt

Prins Albert II van Monaco is de eerste royal die getroffen is door het coronavirus, aldus Time. De Aartshertog van Oostenrijk, Karl von Habsburg, is ook positief getest op het virus, maar hij is slechts een royal in de traditionele zin. Albert is ook daadwerkelijk het ceremoniële hoofd van zijn land, en is daarmee ook het eerste staatshoofd dat positief getest is op het coronavirus.

Prins Albert in quarantaine in Princess Grace Hospital

Albert, zoon van stijlicoon Grace Kelly, is overgebracht naar het Princess Grace Hospital in Monaco. Er zou 'geen reden zijn om ons zorgen te maken' om de gezondheid van de 62-jarige prins Albert laat Reuters weten – wel wordt hij momenteel in quarantaine gehouden, weg van zijn vijfjarige tweeling en zijn vrouw Charlene. In Monaco zijn er op moment van schrijven negen coronapatiënten bekend. Dat is naargelang het aantal inwoners van het land – veertigduizend – relatief veel. De koninklijke familie heeft laten weten dat het wereldberoemde jaarlijkse Rose Ball, gestart door Grace Kelly, niet door zal gaan dit jaar.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

#FlattenTheCurve

Het Rose Ball is een van de vele events wereldwijd die zijn gecanceld door het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, is het nu van groot belang dat sociaal contact zoveel mogelijk beperkt wordt. Overheden en organisaties doen er alles aan om de verspreiding van het virus te vertragen, en jij kunt zelf ook makkelijk een steentje hieraan bijdragen. Zo roepen veel socialmediagebruikers de wereld op om zo min mogelijk de deur uit te gaan, en sociaal contact – het liefst volledig – te beperken. Ook professionals hebben het belang van social distancing inmiddels aangestipt (lees dit artikel van The Washington Post maar eens), waarbij minimale voortbeweging garant staat voor een betere afloop.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus