Nog niet eerder vertoonde familiefoto's te zien tijdens speech koning Willem-Alexander

Op de achtergrond zijn intieme beelden van de koninklijke familie te bewonderen.

De koninklijke familie poseert tijdens hun vakantie in Lech.
Patrick van KatwijkGetty Images

Afgelopen week hield koning Willem-Alexander een bijzondere toespraak omtrent de coronacrisis. Daarin deed hij een beroep op alle Nederlanders om door middel van saamhorigheid en solidariteit door deze crisis te komen. Een belangrijke boodschap, maar tijdens de speech werd onze aandacht ook getrokken naar de achtergrond van zijn werkkamer, waar nog niet eerder vertoonde familiefoto's te bewonderen waren.

De familiefoto's van koning Willem-Alexander

De toespraak van de koning werd gehouden in zijn werkkamer binnen de deuren van Paleis Huis ten Bosch, de residentie van de koninklijke familie. Net als bij iedere andere familieman staat ook de werkkamer van Willem-Alexander vol met foto's van zijn vrouw en kinderen. Op de beelden zien we onder meer een zwart-witfoto van koningin Máxima met een van hun drie dochters – prinsessen Amalia, Alexia of Ariane – als baby. Ook is een actiefoto van prinses Amalia te zien, die met haar paard een grote sprong maakt.

Koning Willem-Alexander geeft toespraak over coronacrisis.
Screenshot Youtube NOS

Daarnaast zien we een oude zwart-witfoto, vermoedelijk van Willem-Alexander zelf als peuter, en een koninklijk portret van zijn ouders, prinses Beatrix en wijlen prins Claus. Alleen het vijfde beeld is niet goed te zien, omdat de koning ervoor zit tijdens zijn toespraak. Wat er precies op de foto staat, blijft (helaas) een groot mysterie.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bekijk foto's van prinses Amalia door de jaren heen

Toespraak coronacrisis

Nadat het koningspaar al een persoonlijk statement deelde én voor al het zorgpersoneel applaudisseerde, gaf koning Willem-Alexander op vrijdag 20 maart ook een speech naar aanleiding van de coronacrisis. Tijdens zijn toespraak richtte hij zich tot alle inwoners van Nederland. Hij benadrukte het belang van de maatregelen die de regering heeft genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarbij riep de koning op tot saamhorigheid en solidariteit in deze moeilijke tijd, en sprak hij zijn medeleven uit naar de zieken en de nabestaanden van slachtoffers. Bekijk hier de complete speech terug.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

VOGUE NEDERLAND

VOGUE LIVING

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima