Prins Charles is als eerste Britse royal positief getest op het coronavirus

Na prins Albert van Monaco is prins Charles de tweede royal die besmet is met het virus.

Prins Charles tijdens koninklijke gelegenheid.
Max Mumby/IndigoGetty Images

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Afgelopen week werd bekend dat prins Albert van Monaco als eerste royal besmet is met het coronavirus. Nu is ook de tweede naam gevallen die positief getest is op het virus: prins Charles. De 71-jarige prins is direct in quarantaine geplaatst en maakt het – naar omstandigheden – goed.

Prins Charles positief getest op het coronavirus

De vader van prins William en prins Harry is het eerste lid van de Britse koninklijke familie die besmet is met het coronavirus. Clarence House, de officiële koninklijke residentie van prins Charles en zijn vrouw Camilla, meldt dat de prins 'milde symptomen' vertoont, maar verder in goede gezondheid verkeert. 'Hij werkt de afgelopen dagen al vanuit huis.' Camilla is inmiddels ook getest op het virus, maar is volgens ITV niet besmet. Het stel zit op het moment in quarantaine in hun woning in Schotland.

Besmet door prins Albert?

De Britse National Health Service nam de beslissing het royal koppel te testen op het virus nadat zowel Charles als Camilla symptomen vertoonden. Gezien de Britse prins de afgelopen weken veel afspraken heeft gehad, is het niet te herleiden waar en wanneer hij besmet is geraakt. Volgens royal verslaggever Chris Ship was Charles op 10 maart in dezelfde ruimte als prins Albert van Monaco, die negen dagen later positief op het virus werd getest. De kans bestaat dus dat de besmetting op dat moment heeft plaatsgevonden.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Koninklijke familie in quarantaine

Op het moment zou Kate Middleton in 'zelfquarantaine' zitten met haar gezin vanwege de situatie. Ze doen dat in hun landhuis Anmer Hall, in het plaatsje Norfolk. Normaal gesproken woont het gezin in Kensington Palace, maar ze spenderen vaker tijd in de landelijke woning ter noorden van Londen, vooral als de kinderen niet naar school hoeven. Hun 'tweede huis' is tevens een geliefde plek voor fotosessies: zo werd hun kerstkaart van 2018 daar nog vastgelegd.

Koningin Elizabeth hield op haar beurt de haar wekelijkse audiëntie met premier Boris Johnson woensdagavond via de telefoon. Op Instagram en Twitter werd een foto van hun telefoongesprek gedeeld. De queen verblijft op het moment op Windsor Castle, waar ze naar verwachting in elk geval tot Pasen zal doorbrengen.

Persoonlijk bericht

Op 1 april deelde Prins Charles voor het eerst sinds het nieuws een persoonlijk bericht met de wereld. In samenwerking met Age UK, een organisatie die zich inzet voor ouderen in Engeland waar Charles nauw mee samenwerkt, betuigde hij zijn steun aan iedereen die het zwaar heeft in de huidige coronacrisis. "Ik bevind me nu aan de andere kant van deze ziekte, maar houd nog steeds evenveel sociale afstand en algemene isolatie aan als eerst," vertelt hij. In de video praat hij niet alleen over zijn eigen gezondheid, maar vooral ook over de impact die het virus heeft op ouderen. "Mijn vrouw en ik denken aan de mensen die geliefden hebben verloren in deze hele moeilijke en abnormale omstandigheden, en aan degenen die ziek, geïsoleerd en eenzaam zijn," besluit hij. Bekijk de video hier.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus