Meghan Markle en prins Harry onthullen de naam van hun nieuwe stichting

En die is geïnspireerd op hun zoontje Archie.

Meghan Markle en prins Harry poseren voor het eerst met zoon Archie.
Dominic LipinskiGetty Images

Voordat Meghan Markle en prins Harry een stap terug deden als senior leden van het Britse koningshuis, voerden zij hun filantropische werkzaamheden uit onder de naam Sussex Royal. Die naam moest het koppel opgeven toen zij eenmaal afstand deden van hun koninklijke titels. Meghan en Harry namen afscheid van Instagram, maar niet voor lang: zo heeft het stel de naam van hun nieuwe goede doel bekendgemaakt.

Meghan Markle en prins Harry's nieuwe stichting

Nu Meghan Markle en prins Harry tijdelijk in Los Angeles bivakkeren tijdens de coronacrisis, is het royal koppel druk bezig met het opzetten van hun nieuwe non-profitorganisatie. De naam van hun nieuwe project is nu bekend, en die is vernoemd naar hun elf maanden oude zoon Archie. Zo zal Meghan en Harry's goede doel Archewell gaan heten, meldt de Daily Telegraph op basis van een gesprek met het koppel. Daarmee vervangen ze hun Sussex Royal-stichting.

prins harry, meghan markle en archie
Meghan en Harry met hun zoon Archie in Zuid-Afrika, september 2019.
Getty Images

Archewell

De aanvraag voor de naam Archewell zou in maart al ingediend zijn in de Verenigde Staten en is niet alleen een goed doel, maar bestaat ook uit een educatieplatform, een vrijwilligersdienst en een website. Vooralsnog zijn er geen verdere details over de inhoud van de nieuwe stichting bekendgemaakt vanwege de huidige coronacrisis. Wél weten we dat Meghan en Harry de naam hebben afgeleid van het Griekse woord 'arche' dat 'basis van actie' betekent. Daarnaast diende hun zoon Archie ook als grote inspiratiebron, zo onthulde het koppel tegenover de Daily Telegraph.

Bekijk de liefste momenten van prins Harry en Meghan Markle

Begin van een nieuw hoofdstuk

In hun laatste Instagrampost zeggen Meghan Markle en prins Harry dat zij nu aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Daarmee doelt het koppel op hun nieuwe levens buiten de schijnwerpers, los van hun verplichtingen als senior leden van het Britse koningshuis. Na hun laatste verschijning als koninklijk paar tijdens de traditionele Commonwealth Day Service vertrokken Meghan en Harry naar Canada en herenigden zij met Archie. Inmiddels is het koppel tijdelijk naar Los Angeles verhuisd, en maakt Meghan haar comeback in Hollywood nadat zij een voice-over deal tekende met Disney. De voormalig Suits-actrice is binnenkort te horen in de nieuwe documentaire Elephant. De Disney-docu zal vanaf 3 april te bekijken zijn op de streamingdienst Disney+, als onderdeel van de nieuwe natuurserie Disney Nature.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle