Waarom we vorige zomer al konden weten dat Harry en Meghan afstand zouden nemen

Het heeft alles te maken met goede vriendin Jane Goodall.

Meghan Markle en prins Harry in Zuid-Afrika in zomerse kleding
Samir Hussein

Toen prins Harry en Meghan Markle begin 2020 hun vertrek als senior royals aankondigden, kwam dat voor velen als een donderslag bij heldere hemel. Toch hintte het koppel al maanden eerder op hun afscheid, zo blijkt uit een nieuw interview met antropoloog Jane Goodall, een goede vriendin van Harry.

Prins Harry hintte op vertrek

In een recent gesprek met Weekend Magazine blikt Jane Goodall terug op een interview dat ze afgelopen zomer met het stel had, nog lang voordat hun verhuisplannen aan het licht kwamen. Prins Harry interviewde de antropoloog destijds voor de septemberuitgave van de Britse Vogue, waar Meghan gasthoofdredacteur was. 'Aan het eind van het gesprek kwam Meghan met Archie binnen. Hij was nog heel klein en slaperig en wilde eigenlijk geen afstand doen van zijn moeder. Ik was de eerste die hem buiten de familie mocht knuffelen.'

Zien: de ware betekenis achter Meghan Markle's trouwjurk

Jane Goodall vervolgt: 'Ik bewoog zijn kleine handje op en neer, zodat hij – net als The Queenzwaaide. "Ik ga er vanuit dat hij dit snel moet gaan leren", zei ik erbij. "Nee," reageerde Harry daarop, "We willen hem niet op die manier laten opgroeien." Het desbetreffende gesprek – dat toen al stiekem een andere manier van leven suggereerde – vond in juli 2019 plaats, ruim zes maanden voordat het koppel hun besluit bekend maakte.

Jane Goodall over Harry

Jane Goodall praat in het interview ook over Harry's nieuwe leven in Noord-Amerika, waar de jonge ouders nu wonen (al zouden ze op het moment tijdelijk naar Los Angeles zijn verhuisd, vanwege de coronacrisis). Ze zou sinds zijn vertrek nog steeds contact met hem hebben, maar heeft geen idee hoe zijn carrière eruit gaat zien. 'Ik denk wel dat hij het leven een beetje lastig vindt nu,' vult ze daarop aan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle