Meghan Markle en prins Harry verbreken banden met Britse kranten

Het royal koppel is klaar met de Britse roddelpers.

Meghan Markle en prins Harry bezoeken Nieuw Zeeland
PoolGetty Images

Meghan Markle en prins Harry hebben zondag 19 april aan Britse tabloids laten weten niet langer mee te willen werken aan hun verzoeken. Het royal koppel liet dit weten middels een brief geschreven aan de kranten The Sun, Daily Mail, Mirror en Express. Het nieuws komt enkele weken nadat de prins en Meghan officieel afstand hebben genomen van hun rol als senior royals om zich te focussen op hun privé- en familieleven met zoontje Archie.

Meghan en Harry verbreken banden met Britse tabloids

Het besluit van Meghan en Harry om de banden te verbreken met Britse kranten komt niet geheel onverwachts. Iedere beslissing van het koppel wordt onder de loep genomen door de Britse kranten. In de brief die ze naar de Britse tabloids The Sun, Daily Mail, Mirror en Express stuurden staat dat het koppel 'weigert te worden ingezet als betaalmiddel in een economie van clickbait en verdraaiing', zo meldt de Guardian. Volgens Harry en Meghan schrijven de genoemde Britse kranten verhalen die 'verdraaid, onjuist of zonder reden vijandig zijn.'

Brief van Meghan aan haar vader gelekt

De overdaad aan pers en roddels over Meghan en Harry werd al snel genoemd als een van de redenen voor het afstand doen van hun rol als senior royals. Het besluit om niet langer mee te werken met de tabloids is dan ook in lijn met die beslissing. De band tussen Meghan en Harry en de roddelpers is al lange tijd problematisch. Vorig jaar mei klaagde prins Harry de tabloids nog aan voor het publiceren van een brief van Meghan Markle die aan haar vader was gericht. Het stel heeft aangegeven andere kranten nog wel te woord te staan.

Zien: de liefste momenten van Meghan Markle en prins Harry

Meghan Markle en prins Harry verhuisd naar LA

Nadat Meghan en Harry aankondigden een stap terug te nemen uit het Britse koningshuis, gaf het koppel ook aan te zullen verhuizen. Waar het er eerst op leek dat de twee in Canada zouden settelen met hun zoontje Archie, is het gezin nu naar Los Angeles verhuisd. De drie zitten daar op dit moment in quarantaine en proberen vanuit huis zich in te blijven zetten voor goede doelen. Zo zijn de twee momenteel vrijwilligers en brengen zij eten langs bij gezinnen in Los Angeles.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle