Prins Harry komt met zijn eerste soloproject sinds hij en Meghan geen royals meer zijn

Na de lancering van hun gezamenlijke stichting Archewell roept Harry alweer een nieuw goed doel in het leven.

prins harry en meghan markle bij de commonwealth day service 2020 in londen
Samir HusseinGetty Images

Per 31 maart dit jaar hebben prins Harry en Meghan Markle officieel een stap terug gedaan als zogeheten senior leden van de Britse royal family. Het koppel koos ervoor een leven buiten de schijnwerpers te leiden met hun zoon Archie in Canada (ook al wonen ze momenteel in Los Angeles). Na de lancering van hun gezamenlijke stichting Archewell komt Harry nu met zijn eerste post-royal soloproject, genaamd HeadFit.

Prins Harry's eerste post-royal soloproject

Hoewel het nog maar kortgeleden is dat Harry en Meghan hun non-profit organisatie Archewell bekendmaakten, komt de Britse prins alweer met een nieuw goed doel. Volgens Entertainment Tonight is prins Harry momenteel druk bezig met zijn soloproject HeadFit, iets waar hij al jaren aan zou werken. HeadFit is een programma waarmee Harry (ex-)militairen wil ondersteunen bij eventuele mental health problemen. Samen met het Britse Ministerie van Defensie en de organisatie Heads Together biedt HeadFit een platform om stress tegen te gaan en het geloof in eigen kunnen te bevorderen. De nieuwe organisatie past perfect bij Harry, omdat de prins vroeger zelf in het leger heeft gezeten en daarmee nog altijd veel verbondenheid voelt.

Zien: zes dingen die je moet weten over baby Archie

'Ik ben al lang van mening dat de militaire community voorop zou moeten lopen op de rest van de samenleving. We hebben in het verleden te lang gewacht met reageren op problemen die ontstonden,' laat Harry weten via een statement. 'HeadFit is een proactieve aanpak voor "mentale fitness" door bewezen methoden uit de sportwetenschap te gebruiken.' Daarbij gaat het om de focus te leggen op je eigen potentie om zo je sportieve prestaties te verbeteren, aldus de Britse prins.

Meghan en Harry's nieuwe leven

Harry's nieuwe soloproject is een van de eerste bezigheden van hem en Meghan Markle tijdens hun nieuwe bestaan. Het koppel richt zich nu op hun nieuwe levens buiten de schijnwerpers, los van hun verplichtingen als senior leden van het Britse koningshuis. Na hun laatste verschijning als koninklijk paar tijdens de traditionele Commonwealth Day Service vertrokken Meghan en Harry naar Canada en herenigden zij met Archie. Inmiddels is het koppel tijdelijk naar Los Angeles verhuisd, en maakt Meghan haar comeback in Hollywood nadat zij een voice-over deal tekende met Disney. Daarbij komt dat de twee begin deze maand hun nieuwe stichting Archewell (vernoemd naar, jawel, hun zoon Archie) bekendmaakten, waar zij zich de komende tijd mee bezig zullen houden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle