Prinses Alexia onthult in videocall hoe koningin Máxima écht is als moeder

Haar antwoord op de vraag is niets verbloemend.

prinses alexia en koningin máxima hebben een videocall op koningsdag 2020
Patrick van KatwijkGetty Images

Ook al verschijnt de koninklijke familie geregeld in het openbaar, eigenlijk weten we maar vrij weinig over hun privéleven. Hoe is het bijvoorbeeld om koningin Máxima als moeder te hebben? Op die prangende vraag gaf prinses Alexia antwoord, en wel tijdens een videocall op Koningsdag waar haar moeder notabene naast zat.

Prinses Alexia over Máxima als moeder

Wegens de maatregelen rondom het coronavirus vierde heel Nederland gisteren Koningsdag thuis in quarantaine, en dat was niet anders voor de koninklijke familie. Hoewel de geplande festiviteiten in Maastricht niet door konden gaan, besloten de Nederlandse royals een andere draai te geven aan de feestdag vanuit huis. In de ochtend gaf de koning een live toespraak, waarna het Wilhelmus gezongen werd en een middag vol online activiteiten kon beginnen. Die online activiteiten bestonden onder meer uit videocalls, zowel met bekende als onbekende Nederlanders.

Zien: prinses Alexia door de jaren heen

In een van die videocalls belden prinses Alexia samen met haar moeder koningin Máxima met YouTuber Enzo Knol; dé uitgelezen kans voor Knol om een paar persoonlijke vragen te stellen. Zo vroeg de bekende YouTuber aan Alexia hoe Máxima nou écht is als moeder, als alle camera's weg zijn. In de ogen van Máxima ontstond een vertwijfelde blik, waarna de koningin zichzelf alvast indekte: 'Ze gaat zeggen dat ik een hele lastige moeder ben, die altijd streng is, die altijd chagrijnig is en geen energie heeft.'

prinses alexia en koningin máxima op koningsdag
Patrick van KatwijkGetty Images

'Ze doet het heel goed'

En toen kwam tienerdochter Alexia aan het woord, die een bijzonder lief antwoord wist te formuleren. 'Nou, dat valt op zich ook wel mee,' klinkt de reactie van de jonge prinses. 'Energiegebrek sowieso niet echt – nee, ik vind, aangezien hoeveel werk mijn moeder altijd moet doen, dat ze het als moeder heel goed doet. Het is niet alsof ze – want ze heeft natuurlijk een hele drukke baan, maar ik breng nog steeds heel veel tijd met haar door. En wij allemaal, ook met mijn vader. Ja, ik vind mijn ouders echt best wel goede, of ja, hele goede ouders.' De gezichtsuitdrukking van Máxima die daarop volgt is werkelijk goud waard. Bekijk het leuke fragment onderstaand.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima