De babynaam van zoontje Grimes en Elon Musk is officieel, met één wijziging

De betekenis van de babynaam hadden we zelf nóóit kunnen raden.

grimes en elon musk op de rode loper van het met gala 2018
Dia DipasupilGetty Images

Maanden na de onverwachtste aankondiging van haar zwangerschap, is Grimes op woensdag 6 mei bevallen van haar eerste kindje met miljardair Elon Musk. Het nieuws werd door Elon zelf bekendgemaakt via zijn Twitter, waar hij kort na de bevalling foto's deelde van hun pasgeboren zoontje. Ook maakte hij – op aandringen van fans – de bizarre babynaam bekend, die een onderliggende betekenis heeft voor het koppel. Na vele zeer verbaasde viral reacties en berichten op social media, maakt Grimes nu via Instagram bekend dat ze de naam van hun zoontje hebben aangepast.

Grimes bevallen van eerste kindje met Elon Musk

'Mama & baby zijn oké,' schreef Elon een paar uur voor de bevalling op Twitter. Een week voor Grimes en Elon hun eerste kindje verwelkomden, deelde de Tesla CEO dat zijn vriendin op 4 mei uitgerekend was. Een paar uur na zijn eerste tweet, meldde hij dat de popartiest bevallen was van hun eerste kindje. Even ontplofte Twitter, en fans van het koppel vroegen dan ook direct om een foto van de pasgeborene. Na de babynaam sinds de geboorte drie keer te veranderen heeft de zes weken oude baby nu officieel een naam.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Daar gaf Elon graag gehoor aan: hij postte eerst een foto van de baby met – hoe kan het ook anders – een AR-filter en vervolgens een kiekje van hemzelf met zijn paar uur oude zoontje. Maar wat de gemoederen vooral bezighield was de opvallende naam die Grimes en Elon hebben uitgekozen. 'X Æ A-12 Musk,' reageerde Musk op een fan die vroeg wat de naam van de baby is. De reactie had op het moment van schrijven al maar liefst drieëntwintigduizend retweets en Twitter werd dan ook overspoeld met theorieën over wat de naam zou kunnen betekenen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Driemaal scheepsrecht

Op woensdag 17 juni is de naam van het zes weken oude zoontje van Elon Musk en Grimes nu eindelijk officieel. X Æ A-12 werd namelijk eerder niet geaccepteerd omdat de staat Californië geen cijfers in namen accepteert én Æ niet in het alfabet voorkomt, in dat geval werd er X Æ A-XII al "snel" naar de officiële en uiteindelijke naam X AE A-XII, in alle versies uitgesproken als Ex Ash A Twelve.

X Æ A-12 niet geaccepteerd en nu gewijzigd

Eerder werd bekend gemaakt dat de Amerikaanse wet geen symbolen en tekens accepteert in geboorteaktes, alleen de zesentwintig letters uit het alfabet. In plaats van X Æ A-12, kiest het koppel nu voor de naam X Æ A-Xii. Het enige verschil is dat de naam nu in Romeinse tekens is geschreven. Grimes liet het nieuws weten via Instagram, waar ze de nieuwe naam onthulde. 'Heb je de babynaam gewijzigd vanwege de wetten van Californië?' vroeg een fan bij de opmerkingen van de post, waarop Grimes simpelweg antwoordde met: 'Romeinse cijfers. Ziet er om eerlijk te zijn zelfs beter uit.' Verder gaf de muzikant geen verklaring voor de wijziging van de naam.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een advocaat in familierecht legde eerder uit aan People dat in Californië – waar Grimes en Elon wonen – het niet is toegestaan om af te wijken van de zesentwintig karakters uit het Engelse alfabet. Een geboortecertificaat met de naam X Æ A-12 zal daarom geweigerd worden. Technisch gezien heeft de zoon van Grimes na de kleine wijziging nog steeds dezelfde naam, alleen anders vormgegeven. De kans is dus groot dat het koppel de naam van het kind voor de wet alsnog zal moeten veranderen.

Elon en Grimes oneens over hoe je X Æ A-12 uitspreekt

Nadat Elon Musk en Grimes de naam van hun zoontje bekendmaakten, was de vraag die het internet het meest bezighield wat de betekenis is van X Æ A-12 en hoe je het uitspreekt. Gelukkig kwam kersverse mama Grimes een paar uur na de bevalling met de verlossende tweet, waarin ze uitlegt wat de betekenis is van de cryptische naam. 'X staat voor 'de onbekende variabele', Æ is 'mijn elven spelling van AI' en A-12 verwijst naar een vliegtuig dat de 'voorloper is van SR-17 (ons favoriete vliegtuig). Geen wapens, geen verdediging, alleen snelheid. Geweldig in de strijd, maar geweldloos,' aldus Grimes.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In een interview met The Joe Rogan Experience, kwam Elon met het verlossende antwoord: X Ash Archangel Twelve. 'Om te beginnen, was het mijn partner die grotendeels de naam bedacht heeft,' vertelde Elon. 'Het is gewoon 'X', de letter 'X', en 'Æ' spreek je uit als 'ash' en 'A-12' was mijn toevoeging. Archangel 12, the voorganger van de SR-71, het coolste vliegtuig ooit.' Even leek het erop dat we eindelijk wisten hóe we de ongewone babynaam nu precies horen uit te spreken. Maar toen kwam Grimes in een reactie op Instagram met een andere uitspraak kwam: 'Het is gewoon X, zoals de letter X,' schreef de artiest. 'En dan 'A.I.', zoals je de letters 'A' en 'I' uitspreekt.' Het koppel is het duidelijk nog niet helemaal eens over hoe de naam nu precies uitgesproken hoort te worden.

Twitter gaat los met babynaam van Grimes en Elon Musk

Dat Grimes en Elon Musk niet voor een conventionele babynaam zouden kiezen, zagen fans van het koppel al aankomen. En Twitter zou Twitter natuurlijk niet zijn, als ze niet meteen met de babynaam aan de haal zouden. Dat resulteerde zoals gewoonlijk in een reeks hilarische memes, waarin bijvoorbeeld een beeld geschetst wordt van hoe de baby zich met zijn ongebruikelijke naam later voorstelt in de klas. Want hoe spreek je 'X Æ A-12 Musk' nou eigenlijk uit? Twitter helpt je alvast op weg:

Zien: Alles wat Grimes eet op een dag

Grimes op de cover van Vogue Italia

Tijdens haar zwangerschap heeft Grimes niet stilgezeten. Zo bracht de popartiest vorige maand haar nieuwe album Miss Anthropocene uit en siert ze deze maand de cover van Vogue Italia. Dat laatste was Grimes zelf alweer bijna ontschoten, zo vertelde ze op Instagram 'Ik ben bevallen van een baby deze week dus realiseerde me niet dat mijn Vogue Italia cover deze is uitgekomen,' schreef ze in de caption bij de Instagram-post. 'De simulatie voelt op level tien op dit moment. Ik ga voorlopig waarschijnlijk een beetje offline, maar dit is een eer van de hoogste orde! Dank je wel. Ik zou meer willen zeggen maar dat laten mijn hersenen niet toe op dit moment. Liefs, G.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity