Meghan Markle, prins Harry en Queen Elizabeth betuigen steun aan Black Lives Matter

'Zwijgen is geen optie'.

meghan markle en prins harry in het canada house in januari 2020
Getty Images

De dood van de zwarte man George Floyd (46) door hardhandig politiegeweld heeft ervoor gezorgd dat wereldwijd mensen in actie komen; zo ontstonden er talloze petities en fondsen, en vonden er de afgelopen dagen wereldwijd protesten plaats. Nu spreken ook Meghan Markle en prins Harry middels de Commonwealth Trust van Queen Elizabeth zich uit over de tragische gebeurtenis, waarbij ze hun steun betuigen aan de beweging Black Lives Matter.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meghan Markle en prins Harry steunen Black Lives Matter

De organisatie van Meghan, Harry en Queen Elizabeth gaf maandag 1 juni een statement vrij via Twitter over de tragische gebeurtenis van afgelopen week. De organisatie betuigde middels hun statement steun aan de Black Lives Matter-beweging en sprak zich afkeurend uit tegen de racistische onrechtvaardigheid die overal ter wereld plaatsvindt.

'Jongeren hebben een cruciale stem in de strijd tegen onrechtvaardigheid en racisme over de hele wereld. Als een wereldwijde gemeenschap van jonge leiders staan we er gezamenlijk voor om te streven naar eerlijkheid en een betere toekomst. Zwijgen is geen optie, #BlackLivesMatter,' zo meldden de royals in het bericht naast een afbeelding van een bekend citaat van burgerrechtenactivist Martin Luther King Junior: "Injustice anywhere is a threat to justice everywhere".

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De organisatie plaatste vervolgens een tweede bericht, waarin stond dat iedereen de potentie heeft verandering in gang te zetten en dat dit niet het moment is om te zwijgen en onrecht te laten zegevieren: 'We hebben allemaal de kracht om positieve verandering teweeg te brengen. Het is tijd om je mening te geven en je mening uit te dragen. Tijd om ongemakkelijke gesprekken te voeren met onszelf en met anderen. Tijd om onszelf te onderwijzen en te leren. Tijd om samen te komen en samen een betere toekomst op te bouwen. #TeamQCT.'

Commonwealth Trust en Meghan Markle

Voordat Meghan Markle zich voegde tot de Britse koninklijke familie, sprak ze openlijk over haar gemixte herkomst en hoe dat haar jeugd beïnvloedde. Nu, tijdens de Black Lives Matter-protesten voor raciale rechtvaardigheid, steunt de Queen's Commonwealth Trust openlijk de zaak. De Commonwealth Trust zet zich in om jongeren in het Britse Gemenebest te ondersteunen hun ideeën en inzichten te delen over hoe de wereld op een positieve manier kan worden veranderd. Queen Elizabeth is beschermvrouwe van de organisatie, prins Harry is de president en Meghan werd vorig jaar benoemd tot vice-president. De Trust is slechts één van de vele organisaties die op dit moment hun steun uitspreken voor raciale gelijkheid.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: de liefste momenten van Harry en Meghan

George Floyd en Black Lives Matter

De afgelopen dagen hebben overal ter wereld protesten plaatsgevonden na de dood van George Floyd, zo ook in Amsterdam. Nadat Floyd stierf doordat hij door de politie met geweld werd vastgehouden, eisten duizenden demonstranten gerechtigheid en structurele veranderingen in het systeem. Dit incident staat niet op zichzelf, want geweld en discriminatie jegens mensen van kleur – in dit geval zwarte mensen – is al jaren een groot probleem. Lees hier waarom het zo belangrijk is om je uit te spreken en wat je zelf kunt doen, van het tekenen van petities tot bijdragen in de vorm van donaties.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle