Beyoncé en Solange roepen fans op tot actie voor de Black Lives Matter-beweging

De zussen zetten beide hun platform in voor de strijd tegen racisme en ongelijkheid.

solange en beyoncé na het met gala in 2016
Nicholas HuntGetty Images

Beyoncé en Solange gebruiken beide hun platform om hun fans op te roepen om te blijven strijden voor de Black Lives Matter-beweging. Via Instagram uitte Beyoncé dat er nog een lange weg te gaan is in de strijd tegen racisme, en de zangeres roept haar fans daarom op om op één lijn en gefocust te blijven. Solange eist op Twitter gerechtigheid voor de moord op Breonna Taylor, de 26-jarige zwarte vrouw die op 13 maart om het leven kwam toen drie politieagenten haar huis binnenvielen.

Beyoncé roept fans op één lijn en gefocust te blijven

Beyoncé deelde op donderdag 4 juni een foto op Instagram waarop we duizenden mensen de straten van Minneapolis zien vullen voor de protesten tegen politiegeweld en institutioneel racisme in de Verenigde Staten. 'De wereld kwam samen voor George Floyd,' leest de tekst bij de foto. 'We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben. Laten we op één lijn en gefocust blijven in onze oproep tot echte gerechtigheid.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Solange eist gerechtigheid voor Breonna Taylor

Op woensdag 3 juni eiste Solange opnieuw via Twitter gerechtigheid voor de moord op Breonna Taylor. De 26-jarige Breonna Taylor werd op 13 maart om het leven gebracht door drie politieagenten in Louisville, Kentucky. De agenten vielen onaangekondigd haar appartement binnen, waarna ze schoten loste op de onschuldige Breonna. Solange bevroeg eerder eind mei al de burgemeester van Louisville en de gouverneur van Kentucky waarom de drie agenten in kwestie nog niet waren gearresteerd. Een week later zijn lopen zij nog steeds vrij rond, en eist Solange opnieuw gerechtigheid voor de moord op Breonna Taylor via Twitter.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: Nella Ngingo's natuurlijke skincare routine voor een model glow

Kom zelf in actie tegen institutioneel racisme

Wereldwijd woedt onrust naar aanleiding van de moord op George Floyd. Hoewel onwetende mensen politiegeweld en racisme als een Amerikaans probleem zien, is er ook hier in Nederland wel degelijk sprake van institutioneel racisme. Bijvoorbeeld in de vorm van discriminatie op de arbeidsmarkt en het etnisch profileren van de politie en zelfs de belastingdienst. Het is daarom van enorm belang dat mensen zichzelf informeren over racisme en wit privilege, om het probleem te leren begrijpen, erkennen én herkennen. Vogue zette verschillende manieren waarop jij in actie kunt komen voor je op een rijtje, om je op weg te helpen:

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder