Beyoncé brengt prachtig eerbetoon aan Black Lives Matter in krachtige speech

'Echte verandering begint bij jullie.'

beyoncé tijdens haar on the run ii tour
Kevin Winter/PW18Getty Images

Iedereen is er wel over eens dat 2020 een bijzonder jaar is. Niet alleen heeft de complete wereldbevolking te maken met een pandemie, óók vindt er een raciale revolutie plaats door de alsmaar groter wordende Black Lives Matter-beweging. Kortom: not your average year of af te studeren. Niemand minder dan Beyoncé besloot daarom een krachtige speech af te leveren, om zo alle jonge geesten een hart onder de riem te steken én te benadrukken hoe belangrijk hun generatie is.

Beyoncé's krachtige speech aan de 'Class of 2020'

Omdat diploma-uitreikingen wereldwijd niet kunnen plaatsvinden wegens de huidige coronacrisis, organiseerde YouTube op zondag 7 juni een speciaal online event: Dear Class of 2020. Tijdens het event verzorgden verschillende beroemdheden een toespraak, die speciaal gericht is op studenten in hun examenjaar. En dat waren niet de minsten met namen als Barack en Michelle Obama, Taylor Swift, Zendaya, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Lizzo en Katy Perry.

Het artikel gaat verder onder de video.

Bekijk alle krachtige uitspraken van beroemdheden omtrent Black Lives Matter

Ook Beyoncé gaf een krachtige speech, waarin ze haar eigen verhaal vertelde en hoe ze in zichzelf is gaan geloven. De zangeres besprak de wereldwijde crisis waarin we ons momenteel bevinden, met een pandemie én alle Black Lives Matter-protesten die over de hele wereld plaatsvinden. 'Jullie groeien op temidden van een crisis, een raciale pandemie en wereldwijde protesten vol woede door de dood van nóg een ongewapend zwart persoon. Zelfs dan is het jullie gelukt. Bedankt daarvoor. Wij zijn zo trots op jullie, voor het gebruik van jullie stem om aan de wereld te laten weten dat zwarte levens tellen,' opent Beyoncé haar toespraak.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Eerbetoon aan Black Lives Matter

Beyoncé vervolgt haar speech door de tragische dood van George Floyd, Ahmaud Arbery en Breonna Taylor te noemen, die door zinloos politiegeweld om het leven kwamen. 'We hebben gezien dat we samen de wielen van verandering vormen als we overgaan op positieve actie. Echte verandering begint bij jullie,' klinkt haar boodschap voor alle eindexamenleerlingen en afgestudeerden.

Daarna vertelt Queen B over haar eigen ervaringen in de entertainmentwereld, en dat het voor haar – als zwarte vrouw – een moeilijke weg naar succes was. De zangeres heeft zich dan ook altijd ingezet voor de kansen van mensen van kleur. 'Eén van mijn grootste doelen was het tonen van de schoonheid van zwarte mensen aan de wereld, onze geschiedenis, onze diepgang en de waarde van zwarte levens.' Beyoncé sluit haar speech af met krachtige woorden: 'Ik hoop dat jullie doorgaan en laten zien dat jullie nooit stoppen jezelf te zijn. Dat het nu jullie tijd is; zorg ervoor dat je gezien wordt.' Bekijk hieronder Beyoncé's volledige speech tijdens YouTube's Class of 2020.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Beyoncé en Black Lives Matter

Ook Beyoncé maakt zich hard voor de strijd tegen racisme die momenteel volop gaande is. Op donderdag 4 juni deelde de zangeres een foto op Instagram waarop we duizenden mensen de straten van Minneapolis zien vullen voor de protesten tegen politiegeweld en institutioneel racisme in de Verenigde Staten. 'De wereld kwam samen voor George Floyd,' leest de tekst bij de foto. 'We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben. Laten we op één lijn en gefocust blijven in onze oproep tot echte gerechtigheid.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder