Queen Elizabeth hield haar eerste videocall vanuit Windsor Castle

De Britse koningin sprak met zorgverleners over de uitdagingen waar ze voor komen te staan tijdens de pandemie.

queen elizabeth ii bezoekt het science museum
Max Mumby/IndigoGetty Images

Queen Elizabeth heeft deelgenomen aan haar eerste publieke videocall, zoals te zien is in een video die op het Instagram-account van de Britse koninklijke familie is gedeeld. In de videoconferentie ging de koningin in gesprek met vier zorgverleners, waarin de Queen met hen sprak over de uitdagingen die komen kijken bij de zorg voor hun naasten tijdens de pandemie.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Queen Elizabeth hield haar eerste videocall

Als onderdeel van de Carers Week in het Verenigd Koninkrijk, hield de 94-jarige Britse royal een videocall met vier zorgverleners die tijdens de lockdown voor hun naasten zorgen. Dit deed ze samen met haar dochter, prinses Anne. Het koninklijke moeder-dochter duo ging in gesprek met Alex, Amna, Mary en Nadia, die vertelden over hun ervaringen met de onbetaalde zorg voor kwetsbare mensen. 'Het is interessant om naar al jullie verhalen te luisteren', vertelde de 94-jarige Elizabeth aan de chatleden. 'En ik ben erg onder de indruk van wat jullie hebben bereikt. Ik ben erg blij dat ik jullie vandaag heb mogen vergezellen.'

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: De beste stijlmomenten van Kate Middleton door de jaren heen

Videobellen vanuit Windsor Castle

Queen Elizabeth belde vanuit Windsor Castle, waar ze in zelf-isolatie zit met haar 99-jarige man prins Philip. De videocall vond plaats op 4 juni en duurde twintig minuten. Ook aan de koninklijke protocollen was gedacht, zo was Elizabeth de laatste die zich toevoegde aan de call en ook de eerste die het gesprek verliet. Zelfs in tijden van moderne technologie weet de Britse vorst zich nog aan de traditionele koninklijke etiquetten te houden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Britse koninklijke familie komt videobellend de lockdown door

Hoewel dit de eerste publiekelijke videocall is die we van Queen Elizabeth voorbij hebben zien komen, is dit niet het eerste videogesprek dat ze in de lockdown heeft gehouden. Ze zou naar verluidt op haar verjaardag in april videogesprekken hebben gevoerd met haar kleinzoon prins Harry, Meghan Markle en hun zoontje Archie. Zij verblijven op dit moment in Los Angeles, waar ze zich middels videocalls blijven inzetten voor de goede doelen die ze steunen.

Prins William en Kate Middleton

Ook prins William en Kate Middleton blijven met hun koninklijke familieleden in contact videogesprekken. Het koppel sprak daarover met BBC. 'Zoals je je kunt voorstellen, is de jongere generatie een beetje beter technisch onderlegd', grapte William. 'De familie raakt er inmiddels wat meer aan gewend om zo met elkaar in contact te blijven en op de juiste knoppen te drukken en de computer niet halverwege te laten vallen.' Kate beaamde dat: 'Het is zo waar. En ik denk dat je vader en mijn ouders en onze families het geweldig vonden om contact te houden met de kinderen omdat ze weten dat het echt moeilijk is... ik ga niet liegen, het wordt een beetje hectisch met een tweejarige thuis,' waarop William vertelde dat hun jongste zoon prins Louis altijd in de verleiding komt om op de rode knop te drukken.

Shop Vogue's favoriete items voor thuis

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity