Meghan Markle en Adele brengen persoonlijk eerbetoon ter nagedachtenis aan Grenfell Tower-drama

De vrouwen zijn grote supporters geweest van de slachtoffers en overlevenden van de ramp sinds 2017.

meghan markle en adele
Getty Images

Ruim drie jaar geleden vond in Londen de tragische ramp plaats in de Grenfell Tower, waarbij het gelijknamige grote appartementencomplex afbrandde en 72 mensen het leven lieten. Meghan Markle en Adele zijn de afgelopen jaren beiden vocaal betrokken geweest bij de nasleep van de ramp sinds deze plaatsvond in 2017. Ter nagedachtenis aan de tragedie deelde beide vrouwen persoonlijke en emotionele berichten vol liefde en hoop, ter ondersteuning van de slachtoffers en overlevenden van de ramp.

Meghans eerbetoon aan Hubb Community Kitchen

Nadat Meghan Markle en prins Harry met elkaar verloofd waren, lanceerde het koppel een nieuw project met de Hubb Community Kitchen, een organisatie opgericht door vrouwen die destijds getroffen zijn door de brand in de Grenfell Tower. Zondag was het drie jaar geleden dat de tragedie plaatsvond, waarna Meghan Markle vanuit Los Angeles een ondersteunende boodschap deelde met de vrijwilligers van de Hubb, zo weet de Evening Standard.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: de liefste momenten van Harry en Meghan

In een persoonlijk spraakbericht deelde ze haar boodschap: 'Ik ben zo trots op jullie, en Harry ook. We sturen jullie vandaag heel veel liefde en denken aan jullie', zo stelde de hertogin. 'Ik weet zeker dat het een moeilijke dag is, maar ook een moment waarop duidelijk wordt hoeveel jullie hebben bereikt in de afgelopen drie jaar, en hoe jullie blijven teruggeven en een voorbeeld zijn voor iedereen om jullie heen.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meghan lanceerde eerder een kookboek met de organisatie, waar ze gezamenlijk verschillende recepten ontwikkelden uit verschillende culturen voor families van de buurt, om zo de getraumatiseerde gemeenschap in de nasleep van het drama te ondersteunen. Het kookboek was Meghans eerste solo project voor een goed doel sinds haar huwelijk met Harry, waarmee ze meer dan 600.000 euro heeft opgehaald voor de organisatie.

Adele maakt zeldzame verschijning in emotionele video

Afgelopen zondag deelde ook Adele een bijzonder bericht ter nagedachtenis aan de ramp. De zangeres maakte een zeldzame verschijning in een video die werd uitgezonden tijdens de jubileumspecial van Grenfell United die live werd uitgezonden op YouTube. 'Ik wil vandaag al mijn liefde naar jullie sturen en laten weten dat ik aan jullie denk, zoals ik altijd doe', zei Adele die duidelijk geëmotioneerd was. 'Ook al moeten we dit doen in de virtuele wereld is het nog steeds belangrijk voor ons om samen te rouwen en die nacht te herinneren en daarover na te denken.'

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Adele zet zich sinds het plaatsvinden van de ramp in voor Grenfell United, een organisatie die zich inzet voor de overlevenden, en vecht voor gerechtigheid zodat een dergelijke ramp als deze nooit meer hoeft plaats te vinden. In haar videoboodschap onderstreept Adele dan ook het belang van samen zijn in deze moeilijke periode: 'Het is een wetenschappelijk feit dat mensen groepsdieren zijn, het is niet de bedoeling dat we alleen blijven. We hebben elkaar nodig om te overleven, en dat is iets wat ik daadwerkelijk in actie zie gebeuren binnen de Grenfell-gemeenschap,' aldus de zangeres.

Shop Vogue's Accessories Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle