Meghan Markle voelde zich ‘niet beschermd’ door het Britse koningshuis

Uit gelekte documenten blijkt dat Meghan zich niet gesteund voelde nadat de Britse roddelpers 'valse en schadelijke' artikelen publiceerden.

meghan markle in johannesburg
Pool/Samir HusseinGetty Images

Meghan Markle en prins Harry wonen momenteel al een aantal maanden in Los Angeles, nadat zij bekendmaakten afstand te doen van het Britse koningshuis. Die keuze had meerdere redenen, waaronder de negatieve berichtgeving van de Britse roddelpers tijdens Meghans zwangerschap (die haar overduidelijk niet in de koude kleren ging zitten). Ze voelde zich toen 'niet gesteund' door de Britse monarchie, dat blijkt uit gelekte documenten die de BBC in handen heeft gekregen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meghan Markle 'niet beschermd' door Britse koningshuis

De BBC heeft inzage gekregen in rechtbankdocumenten, afkomstig uit de rechtszaak die Meghan en Harry tegen verscheidene tabloids aanspanden. Zo besloot het koppel een aanklacht in te dienen tegen Mail on Sunday en Mail Online, nadat Mail on Sunday in februari vorig jaar delen uit een brief publiceerde die Meghan voor haar vader Thomas Markle had geschreven. Daarin zou Meghan hem beschuldigd hebben van samenspannen met haar halfzus Samantha.

Het artikel gaat verder onder de video.

De liefste momenten van prins Harry en Meghan Markle

In de documenten staat dat Meghan zich in die periode 'niet gesteund' en 'niet beschermd' voelde door het Britse koningshuis. Ook mocht ze zich naar eigen zeggen niet verdedigen tegen onjuiste berichtgeving. In de rechtszaak deelden Meghans advocaten dat de 'voorliefde van Kensington Palace voor voor gangbare praktijken ervoor zorgden dat Meghan en haar vrienden het zwijgen opgelegd kregen'. Zo staat er in de documenten:

'[Meghan Markle] was het onderwerp geworden van een groot aantal valse en schadelijke artikelen van de Britse roddelpers, met name van de [Mail on Sunday], die enorme emotionele problemen en schade aan haar geestelijke gezondheid veroorzaakten. Omdat haar vrienden haar nog nooit eerder in deze toestand hadden gezien, waren ze terecht bezorgd om haar welzijn, met name omdat ze zwanger was, niet beschermd werd door de koninklijke familie en zichzelf niet mocht verdedigen.'

Meghan en Harry in Los Angeles

Gedurende de rechtszaak verblijven Meghan en Harry in Los Angeles, waar ze afgelopen maart naartoe verhuisden. Het koppel zou in eerste instantie naar Canada vertrekken, maar besloot om tijdens de coronacrisis in de Verenigde Staten te verblijven – en wel in deze miljoenenvilla in Beverly Hills. Vanuit daar proberen Meghan en Harry hun steentje bij te dragen aan zowel de strijd tegen het coronavirus als de Black Lives Matter-beweging. Ook zouden de twee op dit moment meewerken aan een biografie over hun vertrek uit het Britse koningshuis.

Shop Vogue's fashion favorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle