Kanye West doet tóch een gooi naar het Amerikaanse presidentschap

2020 strikes again.

kanye west bij de vanity fair oscars 2020 afterparty
Karwai TangGetty Images

Dat 2020 op z'n zachtst gezegd een bijzonder jaar is, kunnen we het allemaal wel over eens zijn. Daar doet Kanye West nog een schepje bovenop, want de 43-jarige rapper heeft laten weten een gooi naar het Amerikaanse presidentschap te doen. Zo stelde de artiest, die vorige week nog een grote samenwerking tekende met Gap, zich afgelopen weekend via Twitter verkiesbaar voor de presidentsverkiezingen van 2020.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kanye West trekt zich terug uit de race en vervolgens toch weer niet

Op dinsdag 14 juli kwam het nieuws naar buiten dat Kanye toch af zou zien van een gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Steve Kramer, een man die beweerde onderdeel te zijn van Kanye's campagne, liet in een interview weten dat West 'ermee gestopt is'. 'Ik zal je laten weten wat ik weet zodra alles is geannuleerd. Er waren vandaag meer dan honderdtachtig mensen aan het werk', aldus Kramer tegen Intelligencer.

Echter meldde TMZ op woensdag 15 juli dat Kanye zich toch níet terugtrekt uit de race. Hij zou zich woensdag officieel kandidaat hebben gesteld, wat bevestigd is door de Amerikaanse kiescommissie. Hij is kandidaat namens de partij BDY, wat volgens Kanye staat voor ‘Birthday Party’. Om echt kandidaat te worden moet Kanye nog wel allerlei aanvullend papierwerk inleveren om definitief toegelaten te worden tot de verkiezingen in november.

Kanye West wil de president van Amerika worden

'We moeten nu de belofte van Amerika tot stand brengen door te vertrouwen in God, onze visie te verenigen en onze toekomst te bouwen,' laat Kanye West weten op zijn Twitter-account. 'Ik doe mee aan de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten #2020vision.' Een zeer opmerkelijke mededeling, en niet alleen vanwege de vermeende politieke ambities van de rapper. Zo wist TMZ te melden dat West zich op dat moment nog niet officieel had opgegeven bij de Federale Verkiezingscommissie, iets wat wel een vereiste is bij een kandidaatschap.

Het artikel gaat verder onder de video.

Bekijk de stijlevolutie van Kim Kardashian door de jaren heen:

Daarnaast staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen gepland voor november dit jaar. West is daarom wellicht te laat om nu een gooi te doen naar het presidentschap, maar in principe zou het mogelijk zijn. Zo kan de rapper zich als onafhankelijke kandidaat verkiesbaar stellen, en hoeft hij niet aangesloten te zijn bij de Republikeinse of Democratische partij. Wel zou hij gauw aan een flinke inhaalrace moeten beginnen, gezien zijn concurrenten – waaronder Obama's voormalig vice-president Joe Biden – al maanden campagne voeren.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kanye for president?

Dat de rapper politieke ambities heeft, werd een aantal jaren geleden al duidelijk. Zo is dit niet de eerste keer dat West zich uitspreekt over een eventueel kandidaatschap om president te worden. Tijdens de MTV Video Music Awards in 2015 maakte hij al eens bekend een gooi te willen doen naar het presidentschap. De 43-jarige artiest zag uiteindelijk af van dat plan. Wél bracht de rapper eens een bezoek aan het Witte Huis om president Trump te ontmoeten, waar hij nogal indruk maakte met zijn 'make America great again' pet en opmerkelijke speech. Of Kanye nu daadwerkelijk een gooi doet naar het presidentschap moet dus nog maar blijken.

Shop Vogue's favoriete gadgets

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity