Meghan Markle en Prins Harry: 'Erken de fouten van het koloniale verleden'

Harry en Meghan gingen in gesprek met jonge leden van de Queen’s Commonwealth Trust over gelijke rechten.

meghan markle en prins harry in australië
Getty Images

Prins Harry en Meghan Markle vinden het tijd om de fouten uit het koloniale verleden te erkennen, stellen ze tijdens een virtueel gesprek met jonge leiders van de Queen's Commonwealth Trust. De hertog en hertogin van Sussex zijn voorstanders van raciale rechtvaardigheid en gelijkheid over de hele wereld, en spraken hier openlijk over tijdens een van de wekelijkse discussies.

Harry en Meghan over George Floyd

Dit was niet de eerste keer dat Harry en Meghan hun mening verkondigen over dit onderwerp. Nadat zij afstand deden van het Britse koningshuis in januari, hebben ze er consequent voor gezorgd dat ze altijd hun stem laten horen en ook anderen helpen gehoord te worden. Begin juni gaven ze samen een reactie op de dood van de zwarte man George Floyd, en gaf Meghan een online speech waar zij de geslaagden van haar oude middelbare school toesprak.

Zien: De ware betekenis achter Meghan Markle's trouwjurk

Commonwealth Trust voor BLM

In reactie op de Black Lives Matter-beweging voert de Queen's Commonwealth Trust – die jonge leiders over de hele wereld voorstaat, financiert en verbindt – wekelijks gesprekken met jongeren uit het netwerk. Als president en vice-president van de organisatie stonden Harry en Meghan dan ook te popelen om deel te nemen. Ze voegden zich bij een diepgaand gesprek over gelijke rechten, rechtvaardigheid en eerlijkheid. 'Het is onmogelijk om verder te gaan zolang we het verleden niet erkennen', stelde prins Harry. Hij benoemde daarbij ook het feit dat een aanzienlijke hoeveelheid mensen al een poging heeft gedaan om hun fouten recht te zetten, maar dat er nog steeds veel werk te verrichten is op dit vlak.

Hoop en optimisme

Daarnaast benadrukt Harry dat deze strijd niet altijd even makkelijk zal zijn. Maar toch: de prins ziet eerder hoop en optimisme in het feit dat we het alleen samen kunnen doen. Daar sluit Meghan zich volledig bij aan. 'Niemand wordt benadeeld door gelijkheid, het zit ons juist op dezelfde voet. En dat is een fundamenteel mensenrecht.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle