De koninklijke familie poseert voor de jaarlijkse zomerfotosessie bij Paleis Huis ten Bosch

Het hele gezin kwam bij elkaar in matching outfits voor wat leuke zomerkiekjes.

koning willem alexander, koningin máxima en prinsessen amalia, alexia en ariane tijdens jaarlijkse zomerfotosessie bij paleis huis ten bosch
Wesley de Wit + Koninklijk Huis

De zomervakantie staat voor de deur, en dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse zomerfotosessie van de koninklijke familie bij Paleis Huis ten Bosch. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseerden voor de foto's in de tuin van het paleis samen met hun kinderen prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Ook stond het gezin de pers even te woord.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Oranjes op de foto

Jaarlijks poseert het koninklijke gezin voor een fotosessie in hun tuin van Paleis Huis ten Bosch. Hoewel het even spannend was of de fotoshoot door zou gaan dit jaar vanwege de pandemie, kon het persmoment toch plaatsvinden. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane poseerden in verschillende opstellingen voor de journalisten.

Zien: De liefste momenten van prinses Amalia, Alexia en Ariane

Matchende looks

De kleding van de Oranjes was dit jaar op elkaar afgestemd: we zagen het gezin in zomerse kleding in wit en lichtblauw. Willem-Alexander draagt een lichtblauwe blazer van Suit Supply en Máxima een stralend wit pak. Zowel zij als Amalia maakten hun outfit compleet met een tas van Marina Raphaël. De jurk van Amalia is van Selfportrait, een van de kroonprinses haar favoriete labels. Alexia draagt een blauw overhemdjurk van Tommy Hilfiger. De jongste telg van het gezin Ariane draagt een witte jurk van het label Maje.

prinses amalia, alexia en ariane tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie bij paleis huis ten bosch
Wesley de Wit

Prinses Amalia gaat de wijde wereld in

Het gezin stond ook even de pers te woord tijdens de fotosessie. Tijdens de interviews werd verteld dat prinses Amalia aankomend jaar haar examenjaar aan het gymnasium ingaat. Na haar slagen zal de kroonprinses haar vervolgstudie nog even uitstellen. Willem-Alexander hintte er namelijk op dat ze een tussenjaar neemt voordat ze aan een vervolgstudie begint. 'En ze de wijde wereld in trekt', aldus de koning.

koning willem alexander en koningin máxima tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie bij paleis huis ten bosch
Wesley de Wit

Renovatie van de Gouden Koets

Ook de Gouden Koets kwam ter sprake tijdens het gesprek met de pers. Deze kwam de afgelopen weken wederom in opspraak omdat er nog steeds racistische taferelen worden afgebeeld op de koets. Nu de Gouden Koets gerenoveerd wordt, was er de hoop dat de Oranjes hiervoor verantwoordelijkheid zouden nemen en de koets een nodige update zouden geven door de schilderingen te vervangen. Niets bleek minder waar: 'We restaureren hem zoals hij was', aldus de koning. 'Want het is een deel van ons cultureel erfgoed in Nederland. Dus we gaan nog niet de geschiedenis herschrijven bij de restauratie. En zodra de restauratie afgerond is, zien we verder wel.'

'Ik volg de discussie, maar neem daar niet aan deel'

Ingaand op de Black Lives Matter-beweging had Willem-Alexander het volgende te zeggen: 'Ik volg de discussie uiteraard. Ik neem daar niet aan deel. En ik zeg nogmaals: zodra de koets gerestaureerd is en in volle glorie hersteld, dan zullen we gaan bepalen wat er verder mee gebeurt.' Een Gouden Koets die de normen en waarden van een maatschappij weerspiegeld die zich laat kenmerken door gelijkheid blijft dus blijkbaar voorlopig nog uit.

Shop Vogue's fashion favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima