Argentijns blad biedt excuses aan voor omstreden cover met Amalia

De voorpagina stuitte op hevige kritiek in Argentinië, en niet veel later ook in Nederland.

prinses amalia tijdens de jaarlijkse zomerfotoshoot in huis ten bosch in het jaar 2020
Getty Images

Het Argentijnse entertainmentblad Caras heeft excuses gemaakt na het publiceren van een omstreden cover met prinses Amalia. Het magazine plaatste de 16-jarige op 22 juli met koningin Máxima op de cover, waarbij ze trots haar 'plus size look zou tonen', aldus het bijschrift.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Storm van kritiek

Het blad schreef tevens dat de prinses eerder het slachtoffer was van pesten, maar de onvoorwaardelijke steun heeft van haar ouders (en desondanks haar figuur van 'echte vrouw' verdedigt). Die opmerkingen schoten in Argentinië in het verkeerde keelgat. En ook in Nederland werd de bekritiseerde uitgave snel opgemerkt: onder meer koningshuis-watcher Rick Evers deelde op twitter de cover van het tijdschrift.

Zien: prinses Amalia door de jaren heen

Excuses na de cover

Hoofdredacteur Liliana Castaño heeft nu – na een aantal dagen – haar excuses gemaakt voor de opmerkingen over prinses Amalia. Zo zou ze veel respect hebben voor de koninklijke familie, al kwam dat niet op uiting op de cover van het meest recente nummer van Caras. Ze beschouwt de affaire als een 'goed leermoment', is op de website van het blad te lezen. 'We leven in een tijd van deconstructie van stereotypen. De media zijn een spiegel van de samenleving, en van veranderingen in de wereld. We leren allemaal in dit proces, ook de media.’

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Ze diende als voorbeeld'

De foto – die gemaakt werd tijdens de fotosessie in de tuin van paleis Huis ten Bosch – in combinatie met de bekritiseerde kop werden eerder nog verdedigd door het blad. Adjunct-hoofdredacteur Héctor Maugeri stelde toen dat Amalia juist is geselecteerd 'als voorbeeld voor andere meisjes die worden gepest', om te laten zien dat ze zich niet hoeven te schamen. Het Koninklijk Huis heeft zelf (nog) niet op de cover en bijbehorende kritiek gereageerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity