Bella Hadid komt op voor haar zwarte collega’s in de mode-industrie

‘Zelfs als ze op de eerste rij zitten, voelen ze zich niet geaccepteerd’, zegt Bella in een nieuw interview.

paris, france   march 03 editorial use only bella hadid walks the runway during the lacoste as part of the paris fashion week womenswear fallwinter 20202021 on march 03, 2020 in paris, france photo by stephane cardinale   corbiscorbis via getty images
Stephane Cardinale - Corbis

Sinds Bella Hadid terugkeerde naar haar woonplek New York siert zij de straten in eye-catching looks. Zo spotten we haar in trendy kit-flops en een extreme croptop, en dát in dezelfde week. Haar recente shoot voor de Amerikaanse ELLE vond daarentegen plaats op de boerderij van moeder Yolanda, waarbij de cover werd gefotografeerd door modellenzus Gigi. In het interview dat bij de coverstory hoort betuigt Bella medeleven voor haar zwarte vrienden en collega’s in de modebranche die de afgelopen jaren onvermoeibaar hun frustraties over de modewereld uitten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Racisme nog altijd aanwezig in de mode-industrie

‘Wanneer ik het volgende modeseizoen inga, ben ik bang dat ik weer een van mijn zwarte vriendinnen moet zien die haar haren verbrandt met een stijltang, of haar eigen make-up doet omdat de visagiste niet is opgeleid om met verschillende huidtypes te werken’, zegt Hadid. ‘Ik haat het dat sommige van mijn zwarte vrienden zich zo voelen. Zelfs als ze op de eerste rij zitten, voelen ze zich niet geaccepteerd. Onze industrie zou over expressie en individualiteit moeten gaan, maar de realiteit is dat veel mensen nog steeds discrimineren precies vanwege die verschillen’.

Zien: De beste streetstyle looks van Bella Hadid op een rij

Invloedrijke stem

Het model legt uit hoe belangrijk het is om haar platform te gebruiken om nieuws en informatie te verspreiden met betrekking tot de Black Lives Matter-beweging. ‘Ik heb zoveel verantwoordelijkheid om mijn platform voor iets positiefs te gebruiken, vooral naarmate ik ouder word’, vertelde Bella aan het tijdschrift. ‘Ik wil dat jonge meisjes en jongens weten dat het oké is om je stem te gebruiken en gerechtigheid te eisen voor wat belangrijk voor je is. Ik wil dat ze weten dat het oké is om empathisch en zachtaardig te zijn, maar tegelijkertijd sterk te zijn en je gevoel te laten spreken’.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Duidelijke boodschap

Tijdens de heropleving van protesten in mei schreef het model op Instagram, ‘Ik heb geluisterd, dingen begrepen en kennis opgedaan, gebeld om gerechtigheid te eisen en gedoneerd. En contact opgenomen met vrienden voor het geval ze zich die week gekwetst of verloren voelen. Als je niet vandaag en elke dag solidair bent met de zwarte gemeenschap. Ontvolg me alsjeblieft. Zwarte levens zijn belangrijk...zwarte stemmen zijn belangrijk en de zwarte gemeenschap is belangrijk’. Bella is niet de enige die haar platform doelbewust gebruikt, zwarte collega-modellen Joan Smalls, Anok Yai en Aaron Philip spraken zich in juni ook uit over racisme in de mode-industrie.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid