Meghan Markle in gesprek met Gloria Steinem over kiesrecht en hoe prins Harry een trotse feminist is

Vanuit de tuin van het nieuwe thuis van de hertog en hertogin van Sussex benadrukken de twee hoe belangrijk het is je stem uit te brengen.

In een net uitgebrachte video, gaat Meghan Markle in gesprek met activist Gloria Steinem over het belang van je stem uitbrengen bij de aankomende verkiezingen in Verenigde Staten in november. De twee gingen in discussie in de tuin van de nieuwe woning van de hertog en hertogin van Sussex in Montecito, Californië – waar Meghan een Q&A deed met de iconische feminist. Ook prins Harry kwam ter sprake, en twee onuitgenodigde gasten passeerden door het beeld.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meghan Markle in gesprek met Gloria Steinem

'Vandaag is een mooie dag', begint de hertogin van Sussex in de teaser voor het 'historische gesprek in de achtertuin' met feministisch icoon Gloria Steinem. Meghan, die Gloria heeft uitgenodigd in de tuin van het nieuwe huis dat ze deelt met prins Harry en hun zoon Archie ging met de activist zitten voor een Q&A gefilmd voor het Makers-platform. De aanleiding voor het gesprek zijn de aankomende presidentsverkiezingen in november in de Verenigde Staten, om het belang te benadrukken dat iedereen zijn stem uitbrengt. 'Mensen vergeten hoe hard vrouwen zoals jij en zoveel anderen voor ons hebben gevochten voor waar we nu zijn', zegt Meghan tegen Gloria. 'Als je niet stemt, besta je niet', antwoordt Gloria. 'Het is de enige plek waar we allemaal gelijk zijn, het stemhokje.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Prins Harry is een trotse feminist

In hun gesprek kwam ook prins Harry ter sprake. Meghan vertelde aan Gloria dat hij een trotse feminist is en hoe dat een rol speelt in zijn vaderschap. 'Ik kijk naar onze zoon en wat een mooi voorbeeld dat hij krijgt om op te groeien met een vader die zo comfortabel is om dat te ownen als onderdeel van zijn eigen zelfidentificatie', aldus Meghan. 'Dat het geen schande is om iemand te zijn die pleit voor fundamentele mensenrechten voor iedereen, waaronder natuurlijk ook vrouwen.'

Onverwachts bezoek

Meghan gaat verder: 'Ik vind het geweldig dat toen hij net binnenkwam, hij zei: 'Je weet dat ik ook een feministe ben, toch Gloria?! Het is echt belangrijk voor me dat je dat weet', grapte Meghan, die onthulde dat Harry eerder was langsgekomen. In de video komt prins Harry zelf ook even voorbij. Andere gastrollen zijn weggelegd voor Guy, hun beagle, en Pula, hun zwarte labrador, die nonchalant door het beeld wandelen. 'Hi, lieverd, kom hier', horen we Meghan tegen haar honden zeggen. Waarop Gloria grapt: 'Hij wilt ook in beeld.' Bekijk hieronder de teaser voor het gesprek tussen de twee.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's beauty favorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle