Prinsjesdag 2020: alle looks van de royals

Vogue schijnt haar licht op de – bescheiden, maar niet minder prettige – Prinsjesdagmode van dit jaar.

maxima en willem alexander bij prinsjesdag 2020
Frank van Beek / ANP

Tijdens dat wat verre van een reguliere Prinsjesdag is – zo ontbreekt de traditionele verschijning op het balkon van Paleis Noordeinde – blijft één ding onveranderd: de aanwezige royals hebben wederom hun beste looks uit de kast getrokken. Van een gerecyclede Claes Iversen-jurk tot een haarband van Missoni: Vogue werpt een blik op de mode van dit jaar.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Prinses Laurentien in Missoni

Prinses Laurentien koos dit jaar voor één print, dat door het scherpe (mode)oog meteen herkend zal worden als Missoni. De jurk is custom made omdat-ie oorspronkelijk bestond uit een lange rok, top en sjaal van het Italiaanse modehuis. Ze liet de drie items vermaken door het Haagse Hardies Mode, die ook in 2018 en 2019 een jurk aan haar leverden. De haarband – tevens in de kleur blauw, zwart en camel – hoort oorspronkelijk niet bij de outfit, maar is in dezelfde stof voor haar ontworpen door hoedenlabel Eudia.

prinses laurentien bij prinsjesdag 2020
Robin van Trecht / ANP

Zien: de beste looks van Koningin Máxima

Máxima kiest voor Claes Iversen

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima maakten rond 13.00 uur hun opwachting in de Grote kerk in Den Haag, waar de koning zijn troonrede uitsprak. Máxima besloot dit jaar voor de gelegenheid een look te recyclen, en koos voor een opvallende, gele, zijden strokenjurk van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Ze droeg het gelaagde ontwerp eerder in 2018, al is er wel het een en ander aangepast: zo is het design dit jaar donkerder geverfd, waardoor de jurk een okergele kleur heeft gekregen. Het is niet verrassend dat Máxima vandaag voor een Nederlandse ontwerper kiest, want ze zet regelmatig talenten van eigen bodem (zoals ook Jan Taminiau) in de spotlight.

maxima's jurk van prinsjesdag 2020 op de catwalk bij claes iversen
De jurk op de catwalk bij Claes Iversen, SS17.
Peter Stiger / Spice PR

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima