Prins George, prinses Charlotte en prins Louis interviewen David Attenborough over onze planeet

Het interview is het eerste publieke optreden van de Cambridge-kinderen.

Het interview met de royal kinderen en de wereldberoemde bioloog is ter ere van zijn nieuwe Netflix film, A Life on Our Planet. Een week voor het interview was Sir David Attenborough al langs geweest bij Kensington Palace, waar hij en prins William op een veilige afstand de nieuwe documentaire hebben gescreend. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis hebben Attenborough toen al ontmoet, maar klaarblijkelijk hebben ze niet al hun prangende vragen kunnen stellen. Dat is maar goed ook, want nu kunnen wij meegenieten van het hartverwarmende interview waar toch ook belangrijke onderwerpen worden aangesneden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bedreigde diersoorten

Prins George valt meteen met de deur in huis met een hele serieuze vraag voor de bioloog en filmmaker. 'Wat is volgens jou de eerstvolgende diersoort die zal uitsterven?' vraagt de kleine royal terwijl hij z’n armen achter z’n rug slaat. Hierop antwoordt Attenborough dat er geen enkele diersoort meer uit hoeft te sterven, als we ons daar samen voor inzetten ten minste. Als voorbeeld geeft hij de berggorilla’s waar er 40 jaar geleden nog maar 250 van over waren. Gelukkig hebben mensen toen massaal gedoneerd aan goede doelen waardoor er nu duizenden berggorilla's rondlopen.

Onze harten smelten bij de tweede vraag, dit keer van prinses Charlotte. ‘Hallo, sir David Attenborough,’ zegt ze terwijl ze verlegen langs de camera kijkt. ‘Ik houd heel veel van spinnen, vindt u ze ook leuk?’ Met een grote glimlach zegt de bioloog dat hij ze ook helemaal geweldig vindt. ‘Ik snap niet waarom mensen zo bang voor ze zijn. Ik denk dat het komt doordat ze acht poten hebben, veel meer dan ons, waardoor ze alle richtingen op kunnen lopen.’

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Andere celebs stellen ook hun vraag

David Attenborough is gedurende z’n carrière waarschijnlijk duizenden diersoorten tegengekomen. Het is dan ook begrijpelijk dat kleine prins Louis hem vraagt welk dier hij het leukst vindt. ‘Ik vind apen het leukst,’ zegt hij zonder erover na te hoeven denken. ‘Maar je kunt die natuurlijk niet in huis houden, want ze horen in het bos thuis.’ Als huisdier kiest hij dan ook waarschijnlijk voor een puppy.

De royal kinderen waren niet de enige die een vraag mochten stellen aan sir David Attenborough. Andere celebrities zoals Billie Eilish, Maisie Williams, David Beckham en Dame Judi Dench kregen ook de kans. Bekijk hier de antwoorden op die vragen en bekijk A Life on Our Planet vanaf 4 oktober op Netflix.

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix