Dit is waarom prins Harry en Meghan Markle terugkeren naar Londen

Deze politieke uitingen van het koppel over de Amerikaanse verkiezingen zijn wellicht de oorzaak.

De geruchten begonnen al begin oktober: Frogmore Cottage, het huis van de Sussexes in het Verenigd Koninkrijk, werd klaargemaakt voor de komst van de hertog. Alleen al dit kleine beetje informatie veroorzaakte heel wat opschudding. Als de geruchten kloppen, dan betekent dat dat Harry voor het eerst weer terugkeert naar het Verenigd Koninkrijk sinds zijn laatste officiële verschijning op Commonwealth Day op 9 maart.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Op het matje geroepen

Op dit nieuwtje volgde logischerwijs de volgende vraag: waarom keert hij terug? Sommigen zeiden dat Harry op het matje werd geroepen door de koningin, omdat het koppel Amerikaanse stemmers aanmoedigde om zich te registreren voor de 2020 verkiezingen. Wanneer keert hij dan terug? Gaat het om een korte trip voor de feestdagen of zal hij pas in januari terugreizen? Met wie komt hij terug? Velen vragen zich af of Harry de hertogin en hun jonge zoon, Archie, ook mee zal nemen.

Over en weer

Even ter opfrissing: Harry en Meghan waren altijd al van plan om hun tijd te verdelen tussen Californië en het Verenigd Koninkrijk. ‘We zijn van plan om onze tijd te verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord Amerika,’ vertelde het koppel in het statement waarmee ze afstand namen van hun koninklijke titels op 8 januari. ‘De geografische balans stelt ons in staat om zowel onze zoon bij zijn opvoeding de koninklijke tradities van zijn familie mee te geven, als ook onze familie wat ruimte te geven, zodat we ons kunnen richten op het volgende hoofdstuk.’ Onder normale omstandigheden hadden we Harry en Meghan waarschijnlijk eerder al teruggezien in Londen. Door de pandemie zijn echter veel grote bijeenkomsten geschrapt en worden vliegreizen afgeraden.

‘Er gaan heel veel geruchten hierover rond. Als het niet had gelegen aan COVID en de reisbeperkingen, was het koppel allang teruggereisd naar het Verenigd Koninkrijk voor bijvoorbeeld de bruiloft van Beatrice en Trooping the Colour,’ vertelde een bron dichtbij het koppel aan Vogue. Dus hun terugkeer was eigenlijk onvermijdelijk, zeker nu het veiliger wordt om te reizen. Volgens bronnen werken de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk namelijk aan een veiligere reisverbinding tussen de twee landen.

De rechtszaak

Het koppel heeft misschien nog een reden om sneller dan gepland terug te keren: Meghan’s rechtszaak tegen de uitgever van The Mail on Sunday. De zaak – die zich de afgelopen maanden nog in de voorfase bevond – begint officieel op 11 januari 2021 en zal tien dagen duren. Volgens een artikel in Vanity Fair zal het koppel terugkeren voor de start van de zaak aangezien ze eerst twee weken in quarantaine moeten, omdat ze van Amerika naar het Verenigd Koninkrijk afreizen. Dat zou betekenen dat het koppel de Verenigde Staten op z’n laatst eind december zou moeten verlaten.

Het zal dus een ietwat pijnlijke reünie worden tussen de koninklijke familie en het koppel, die elkaar sinds maart niet hebben gezien. Er is sindsdien veel veranderd: Harry en Meghan hebben een Netflix-deal getekend, ze hebben hun eerste huis gekocht en hebben het volk terugbetaald voor Frogmore Cottage. Hoe zal hun relatie met de koninklijke familie eruitzien zodra ze weer allemaal weer in hetzelfde land wonen? We komen er snel genoeg achter.

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle