Waarom Chrissy Teigens nieuwe tatoeage zo belangrijk is

Het model opent wederom op geheel eigen wijze een gesprek in de taboesfeer.

Chrissy Teigen heeft een bijzondere tattoo naar aanleiding van haar miskraam laten zetten, blijkt uit nieuwe Instagramfoto's van afgelopen weekend. Het ontwerp is bedoeld om Jack te herdenken, het zoontje dat zij en echtgenoot John Legend in september zijn verloren.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Cursief ontwerp

Het gaat om een tatoeage op haar pols, waarvoor de naam Jack in cursieve letters is opgeschreven. En terwijl het ontwerp maar subtiel – en zonder verdere uitleg – te zien is op haar Stories, reageren talloze vrouwen op Instagram én Twitter op de huidbeschildering. Zo delen ze zelf foto's van hun eigen tatoeages die ze in het kader van een verloren kind hebben laten zetten. Op de beelden wordt nog steeds intensief gereageerd met steunbeteugingen, condoleances en meer (belangrijke) verhalen rondom miskramen.

Gespreksopener

Zo reageert een Twittergebruiker: 'Ik ben al dertien jaar op zoek naar het juiste ontwerp om mijn overleden zoon te herdenken. Ik houd van jouw tatoeage voor Jack,' waarop Teigen aanbiedt om haar te helpen met het design. Terwijl niemand op dezelfde manier met rouw omgaat, blijkt een tatoeage veel lotgenoten toch te verbinden. En dat is belangrijk, zéker als het over gesprekken rondom miskramen gaat, vaak toch nog (onterecht) een taboe-onderwerp.

Rouwen normaliseren

Chrissy Teigen en John Legend namen in 2019 ook al passende tatoeages om hun familie te vereeuwigen. Het beroemde stel liet destijds de namen van hun gezin in een fijn handschrift tatoeëren door Daniel Winter. Als íemand zich bewust is van de symbolische waarde van een tatoeage, is het dus Chrissy Teigen wel. Ondertussen laat ze aan de hele wereld zien dat een tatoeage niet alleen een herinnering voor het leven is, maar ook een gespreksopener kan zijn met één overkoepelende boodschap: rouwen om een (ongeboren) kindje is meer dan normaal.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity