Acteur Elliot Page heeft bekendgemaakt trans non-binair te zijn

Dat liet de 33-jarige acteur bekend van onder andere Juno via social media weten.

elliot page
Rich PolkGetty Images

Acteur Elliot Page, bekend van onder andere Juno en The Umbrella Academy, heeft bekendgemaakt trans non-binair te zijn. Dat liet hij via een openhartige post op zijn sociale media weten, waarin hij aangeeft de naam Elliot en de voornaamwoorden hij/hen te zullen gebruiken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Elliot Page maakt bekend trans non-binair te zijn

Elliot Page deelde een openhartig statement op social media, waarin hij bekendmaakt trans non-binair te zijn. ‘Ik voel me gelukkig dat ik dit kan opschrijven. Dat ik op dit punt in mijn leven ben aangekomen,’ schrijft Elliot. De 33-jarige acteur is bekend van onder andere Netflix-hitserie The Umbrella Academy, Inception en Juno, voor die laatste ontving hij een Oscarnominatie. Dat Elliot zich als non-binair identificeert betekent dat hij zich niet thuisvoelt in de binaire gendercategorieën man of vrouw.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: Indya Moore's dagelijkse affirmaties


'Vreugdevol' moment

Hoewel de coming out voor Elliot voornamelijk als een vreugdevol moment voelt, is hij ook bang voor wat eventueel komen gaat: 'Ik ben bang voor de haat, de 'grappen' en het geweld. Ik wil niet het vreugdemoment van mijn coming out verpesten, maar ik wil het complete beeld schetsen. De statistieken zijn hartverscheurend. De discriminatie van trans personen is groot met gruwelijke gebeurtenissen tot gevolg.’ Elliot gaf daarbij ook aan zich hard te willen maken om deze wereld ten goede te veranderen.

Overspoeld met reacties

Een ontzettend bijzonder moment voor Elliot dus, die aangeeft trots te zijn dat hij trans en queer is. Zes jaar geleden had Elliot zijn coming out als queer, waarna hij een van de meest zichtbare LGBTQIA+ stemmen van Hollywood werd. De sociale media van Elliot werden na het publiceren van het statement overspoeld met lieve reacties van zowel celebrities als fans. Op Instagram hebben inmiddels al meer dan honderdduizend mensen op de post gereageerd, van Jameela Jamil en Kim Kardashion tot Ilana Glazer en Melissa Fumero. Hieronder kun je het volledige statement van Elliot lezen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's accessoires favorieten


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van LGBTQIA+