Waarom het zo belangrijk is dat FKA Twigs onthult heeft mentaal en fysiek misbruikt te zijn door Shia LaBeouf

De artiest deelde openhartig haar ervaring op social media en dit is waarom dat zo betekenisvol is.

fka twigs op de rode loper bij de brit awards 2020
Gareth CattermoleGetty Images

Op vrijdag 11 december bracht The New York Times het nieuws naar buiten dat FKA Twigs een rechtszaak heeft aangespannen tegen haar ex-vriend en acteur Shia LaBeouf voor aanranding, mishandeling en het toebrengen van emotioneel leed. Vervolgens deelde Twigs op social media een statement waarin ze uitlegt waarom ze besloten heeft publiekelijk haar ervaring te delen. Wij leggen je uit waarom dat besluit zo belangrijk en betekenisvol is.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

FKA Twigs klaagt Shia LaBeouf aan

'Het zal je misschien verbazen te horen dat ik een emotioneel en fysiek gewelddadige relatie had,' begint Twigs in haar statement. 'Het was ook moeilijk voor mij om te verwerken, tijdens en zelfs erna had ik nooit gedacht dat zoiets me zou overkomen.' Hoewel de details van haar ervaring die in het artikel van The New York Times te lezen zijn al gruwelijk genoeg zijn, is het juist Twigs haar eigen statement dat laat zien hoe betekenisvol het is dat ze besloten heeft haar ervaring zo publiekelijk te delen.

Een verschil maken

Twigs' bereidheid om naar buiten te treden met haar verhaal en als publiek figuur in te gaan op de details van het fysieke en mentale trauma dat haar is aangedaan, getuigd niet alleen van moed van haar kant, maar kan ook een wezenlijk verschil maken voor mensen die een soortgelijke situatie vastzitten. Haar ervaring kan namelijk anderen aanmoedigen om hun eigen situatie te herkennen en erkennen – met als resultaat dat huiselijk geweld, of geweld van je intieme partner, bespreekbaar wordt en iemand de moed kan geven van de situatie weg te komen.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: Valentino Haute Couture Herfst/Winter 2020 met muziek van FKA Twigs

Twigs' statement

Zo schrijft Twigs verder: 'Mijn tweede ergste nachtmerrie is dat ik met de wereld moet delen dat ik een overlevende ben van huiselijk geweld. Mijn eerste ergste nachtmerrie is dat ik het aan niemand vertel en weet dat ik zelfs maar één persoon had kunnen helpen door mijn verhaal te delen. Ik hoop dat door mijn ervaring te delen, ik anderen echt het gevoel kan geven dat ze niet alleen zijn, en enig licht kan werpen op hoe degenen die zich zorgen maken over iemand om wie ze geven een gewelddadige relatie kan hebben, kan helpen omdat ik begrijp dat het verwarrend en moeilijk kan zijn om te weten wat je moet doen.'

Huiselijk geweld in lockdown

Hoe belangrijk en urgent het is dat Twigs' haar ervaring deelt, wordt nog duidelijker wanneer je naar de huidige situatie van de wereld kijkt. Door de pandemie en de lockdowns als gevolg, is de situatie voor overlevenden van huiselijk geweld alleen maar precairer geworden. Ondertussen hebben opvangcentra te maken met logistieke problemen van inkomende en uitgaande patiënten, omdat ze rekening moeten houden met de coronamaatregelen. Hierdoor wordt de drempel voor het zoeken van hulp voor veel overlevenden nóg groter.

De cyclus doorbreken

Twigs heeft aangegeven dat het eventuele geld wat ze zal ontvangen door de rechtszaak, zal doneren aan organisaties die zich inzetten om overlevenden van huiselijk geweld te steunen. Maar belangrijker nog: hopelijk zal FKA Twigs anderen in een soortgelijke situatie met haar verhaal inspireren en de moed geven los te breken van de toxische cyclus van misbruik.

Shop Vogue's Home Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity