Meghan Markle en prins Harry kondigen eerste Archewell-project aan

Het koppel kondigt hun eerste filantropische samenwerking aan met World Central Kitchen.

Na maanden in stilte aan hun non-profit Archewell te hebben gewerkt tijdens de coronacrisis, zijn Meghan Markle en prins Harry er nu klaar voor hun eerste officiële samenwerking voor hun goede doel aan te kondigen. Namelijk het bouwen van opvangcentra in gebieden die getroffen zijn door rampen. Vogue vertelt je er meer over.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Archewells eerste samenwerking

Meghan en Harry gaan met hun goede doel Archewell een filantropisch samenwerking aan met World Central Kitchen, een liefdadigheidsinstelling voor voedselhulp, om financiering te verstrekken voor de bouw van vier speciale Community Relief Centers rond de hele wereld. De centra zullen de eerste zijn voor World Central Kitchen, dat 50 miljoen maaltijden heeft verspreid in zeventien landen sinds het werd opgericht door de beroemde chef-kok en restauranteur José Andrés tijdens de verwoestende aardbeving in Haïti in 2010.

Structurele oplossingen

De permanente opvangcentra zullen worden geactiveerd als servicekeukens tijdens crises, zoals natuurrampen of gezondheidspandemieën, maar zullen ook worden uitgerust om voortdurende ondersteuning te bieden aan lokale gemeenschappen met voedseldistributie, scholing, klinieken en veilige ruimtes voor gezinnen en kinderen. Meghan en Harry hopen er dus structurele verandering mee aan te brengen.

Gedeelde menselijkheid

'De gezondheid van onze gemeenschappen hangt af van ons vermogen om verbinding te maken met onze gedeelde menselijkheid,' vertelden de hertog en hertogin van Sussex in een statement. 'Als we denken aan chef-kok Andrés en zijn ongelooflijke team bij World Central Kitchen, worden we eraan herinnerd dat er, zelfs in een jaar van onvoorstelbare ontberingen, zoveel geweldige mensen zijn die bereid zijn – en onvermoeibaar werken – om elkaar te steunen. World Central Kitchen inspireert ons door mededogen in actie.'

Archewell

Meghan en Harry zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest met het opzetten van hun nieuwe non-profitorganisatie. De naam van hun nieuwe project, Archewell, werd begin dit jaar al bekend gemaakt. De non-profit is vernoemd naar hun zoontje Archie en tevens een afleiding van het Griekse woord 'arche' dat 'basis van actie' betekent.

Shop Vogue's Home Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle