Waarom Meghan Markle en prins Harry klaar zijn met social media

De hertog en hertogin van Sussex zullen naar verluidt nooit terugkeren op Instagram.

Sinds april was het al erg rustig op het Instagram account van Meghan Markle en prins Harry. In een post maakten ze dit voorjaar bekend dat ze tijdens de pandemie niet actief op social media zouden zitten. De digital detox viel blijkbaar goed in de smaak, want volgens bronnen van The Sunday Times hebben de voormalige royals geen plannen om hun accounts weer op te pakken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Social media trollen

Deze keuze heeft alles te maken met de negativiteit van social media. Afgelopen oktober kwam naar buiten dat Meghan Markle in 2019 de meest getrollde persoon online was, een ervaring die ze ‘haast onoverkomelijk’ noemde. Deze negativiteit leidde er al toe dat de twee besloten géén Instagramaccount te starten voor hun organisatie Archewell Foundation.

Tijdens een virtueel gesprek voor Fortune's Most Powerful Next Gen Summit in oktober deelde Meghan al dat ze uit ‘zelfbehoud’ niet meer op social media zat. 'Ik heb voor mezelf de keuze gemaakt om geen account te hebben, waardoor ik niet weet wat er allemaal gaande is. Dat heeft me geholpen.’

Verslaving

Ook voegde ze eraan toe dat ze zich ongerust maakte over de digitale afhankelijkheid van deze generatie. ‘Ik maak me zorgen dat veel mensen geobsedeerd zijn door social media,’ zei ze in het interview. ‘Het is zo een groot onderdeel van onze dagelijkse cultuur, waardoor het eigenlijk een soort verslaving wordt. Er zijn maar een paar dingen in deze wereld waarbij je de gebruikers 'users' noemt.' Heeft Meghan je geïnspireerd om zelf een digitale detox te doen, dan helpt Vogue je graag van je telefoonverslaving af.

Andere projecten

Ga je Meghan en Harry missen op Instagram? Dan kunnen we je gedeeltelijk geruststellen. De hertog en hertogin van Sussex verdwijnen namelijk niet helemaal uit het publieke leven. Zo zullen de ex-royals de aankomende jaren verschillende Spotify-podcasts hosten en produceren. Ook zullen Meghan en Harry voor Netflix verschillende films, documentaires en kinderprogramma’s gaan maken. Je hoeft dus gelukkig niet voorgoed afscheid te nemen van je favoriete koninklijk koppel.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle