Dit is waarom Kim Cattrall niet terug zal keren als Samantha in de SATC-reboot

De vrije ziel, die een lans brak voor seksualiteit en onafhankelijkheid, zal hoe dan ook gemist worden.

Voor velen is het nu al hét lichtpuntje van 2021: na jaren van speculatie keert Sex and the City dan toch eindelijk terug met een zevende seizoen. Toch zullen niet alle hoofdrolspelers van de iconische serie terugkeren – zo is Kim Cattrall, die de rol van Samantha vertolkte, niet van de partij.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'And Just Like That'

Op 22 januari bevestigde HBO Max dat Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon – na meer dan tien jaar – terug zullen keren voor een reboot van de hitserie. In And Just Like That zien we wederom de New Yorkers, die nu 50 jaar of ouder zijn en inmiddels het nodige achter de rug hebben op liefdesgebied en in hun vriendschap. Vooralsnog beginnen de opnames van de show in New York aan het einde van de aankomende lente. Er worden tien afleveringen gefilmd van 30 minuten.

Samantha Jones

Dat Kim Cattrall niet in het langverwachte vervolg terugkeert, valt bij veel fans rauw op hun dak. Het personage Samantha is nog steeds geliefd vanwege haar open blik op seksualiteit en onafhankelijke manier van leven. De quote: 'I love you, but I love me more' is voor veel kijkers één van de meest inspirerende – en voor die tijd al vrij progressieve – uitspraken uit de serie. Velen waren dan ook blij dat ze wél te zien was in de twee films die na de serie geproduceerd werden.

Rol in SATC reboot

Wie de vrouwen de afgelopen jaren in de gaten heeft gehouden, weet echter dat Cattrall zo haar redenen heeft om niet mee te doen. Zo laat de actrice al een aantal jaar publiekelijk weten geen fan te zijn van een reboot, deels vanwege haar relatie met Sarah Jessica Parker. Hoewel Parker hun ruzies door de jaren heen nooit heeft bevestigd (in 2018 sprak ze zich juist nog positief uit over haar relatie met Cattrall), heeft Kim wél een aantal keer openlijk laten blijken dat ze geen fan is van Parker. Zo plaatste ze in 2018 een boze Instagrampost over haar collega en zei ze in een interview dat de cast 'nooit vrienden is geweest'.

'Nee is nee'

Toch spelen er ook meer dingen mee, blijkt uit een eerder interview tussen Kim en The Guardian. 'Ik heb Samantha Jones nog langer gespeeld dan goed was omdat ik van Sex and the City hield. De serie was om talloze redenen een geschenk, maar na de tweede film was ik er klaar mee. Ik kon niet begrijpen waarom ze me niet gewoon door een andere actrice wilden vervangen, in plaats van tijd spenderen aan pesten. Nee betekent nee.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity