Selena Gomez lijkt op een moderne Frida Kahlo in Rodarte

De sprookjesachtige ontwerpen van het label passen perfect in de bovennatuurlijke wereld van Gomez' nieuwste muziekvideo.

Selena Gomez heeft niet alleen haar eerste Spaanstalige liedje ooit uitgebracht, maar stuurt ook een artistieke boodschap de wereld in: voor de clip van Una Vez lijkt ze sprekend op een moderne Frida Kahlo, onder meer met dank aan de looks van het Amerikaanse label Rodarte.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Over 'De Una Vez'

De Una Vez (dat zich zo ongeveer laat vertalen als 'voor eens en altijd') gaat over de littekens die een gebroken hart je kan opleveren, maar bovenal over de manier waarop we ervan genezen. In het liedje zingt Gomez over kracht en naar de toekomst kijken, en over het beginnen van je eigen hoofdstuk. Omdat ze voor het eerst aan de slag is gegaan met een project omtrent latin culture, werkte ze samen met creatieven die Spaans als moedertaal hebben.

Mexicaanse cultuur

Tania Verduzco en Adrian Perez (die onder meer de commercials van Pepsi op hun naam hebben staan) zijn de creatieven achter de clip. Ze haalden daarbij veel inspiratie uit het magisch realisme, is te lezen op de Britse Vogue. Bij dat genre wordt de werkelijkheid verbonden met een andere of hogere werkelijkheid, waardoor er droomeffecten ontstaan. 'We hebben gespeeld met een krachtig taal- en beeldgebruik,' vertelt Verduzco aan Vogue UK. 'Het hart dat Selena draagt is niet alleen een verwijzing naar de Mexicaanse cultuur, maar geldt ook als metafoor voor genezing.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Selena Gomez in Rodarte

In de video vind je verschillende andere referenties naar de Mexicaanse cultuur, al springt haar bloemenjurk van Rodarte met puffed sleeves nog wel het meest in het oog. De sprookjesachtige, dramatische ontwerpen van de zussen Kate en Laura Mulleavy passen perfect in de bovennatuurlijke wereld van Gomez' nieuwste video. Selena draagt een ontwerp uit hun Lente/Zomer 2021 collectie, de roze Daisy dress.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De botanische print is een subtiele knipoog naar de iconische kunstenaar Frida Kahlo, terwijl Selena met haar sieraden een platform geeft aan de Mexicaanse ontwerper Daniele Villegas. 'We zijn net als Frida met allerlei geweldige bloemen aan de haal gegaan, maar dan vanuit een modern perspectief. Je ziet het terug in haar jurk, haar, en door de hele video heen,' aldus Verduzco.

Je bekijkt de hele clip van De Una Vez hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity