Dit is wat de Britse royals voor 2021 op de planning hebben staan

Van Harry en Meghan's terugkeer tot de verjaardag van de koningin, neem een kijkje in de 2021-agenda van de koninklijke familie.

De agenda van de koninklijke familie hangt in 2021 — net als bij de rest van de wereld — volledig af van het coronavirus. Als we door het vaccin in staat zijn om ons normale leven weer op te pakken, dan kunnen we in het nieuwe jaar een aantal grote koninklijke feesten verwachten. 2021 zit namelijk tjokvol jubilea: de koningin wordt 95, prins Philip viert in juli zijn honderdste verjaardag en prinses Diana zou dit jaar 60 geworden zijn. Die verjaardagen zullen waarschijnlijk allemaal publiekelijk gevierd worden, mits de overheidsmaatregelen dat toelaten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De koninklijke agenda van 2021

De aanwezigheid van prins Harry bij de verjaardag van z'n grootouders is ook afhankelijk van het vaccin. Het is ook niet zeker of Harry een verschijning zal maken bij de Invictus Games, een evenement wat hij heeft opgericht en waar hij veel passie voor heeft. Wij zouden het in ieder geval heel jammer vinden als hij deze editie zou overslaan, want de spelen vinden dit jaar plaats in Nederland. Zal zijn vrouw, Meghan Markle, ook terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk? Zal prins Andrew geïnterviewd worden door de FBI voor de rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell? Lees hieronder onze voorspellingen voor de royal planning van 2021.

1. De koningin wordt 95 op 21 april

Afhankelijk van de coronamaatregelen zal er in april een parade gehouden worden ter ere van de verjaardag van Hare Majesteit. 'Er wordt ook een documentaire gemaakt voor het lustrum van koningin Elizabeth,' zegt Hugo Vickers, biograaf van de koningin-moeder, de hertogin van Windsor en koningin Mary. 'Voor haar 80ste en 90ste verjaardag liep ze rond in Windsor. Dat zou dit jaar ook mooi zijn.'

britain's queen elizabeth ii and her husband, the duke of edinburgh walk at broadlands, hampshire, earlier in the year
Fiona Hanson + Getty Images

2. Zara Tindall en prinses Eugenie zullen bevallen

Het negende en het tiende achterkleinkind van de koningin worden beiden binnenkort verwacht. Het is traditie voor de koningin om haar achterkleinkinderen kort na de geboorte te zien, maar dat zal dit jaar waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Koningin Elizabeth zit namelijk voorlopig wegens de pandemie vast in haar bubbel in het Windsor kasteel.

3. Keert prins Harry terug naar het Verenigd Koninkrijk?

Volgens bronnen wil prins Harry graag terugkeren naar z'n thuisland om de verjaardag van z'n grootouders te vieren. Dat doet hij natuurlijk alleen als er geen reisbeperkingen meer zijn door corona.

4. De Invictus Spelen in Den Haag van 29 mei tot 5 juni

In 2014 organiseerde prins Harry voor het eerst de Invictus Games. Sindsdien krijgen de spelen, die bedoeld zijn voor gewonde of zieke militaire en veteranen, altijd hoge prioriteit op de planning van de hertog. Alhoewel de spelen in 2020 waren uitgesteld, lijkt het er voor nu nog op dat ze in 2021 doorgaan. Aangezien het evenement dit jaar in Den Haag plaatsvindt, hopen wij in ieder geval dat prins Harry een verschijning zal maken.

5. Op 10 juni wordt prins Philip 100 jaar

Prins Philip wil waarschijnlijk niet veel gedoe rondom z'n honderdste verjaardag, maar hij realiseert zich ook dat de bevolking deze mijlpaal toch met hem wil vieren. 'Misschien verschijnt hij even op de binnenplaats van Windsor. Hij deed dit vorig jaar ook ter ere van het Rifles regiment,' legt Vickers uit. 'Hij is nog gezond, maar hij wil er verder niet iets groots van maken.'

6. Diana zou op 1 juli 60 jaar oud worden

De verjaardag van de wijlen prinses heeft weinig aandacht gekregen sinds haar dood in 1997. Alleen bewonderaars legden elk jaar bloemen en brieven voor de poort van Kensington Palace. In 2021 wordt echter het grootser gevierd. Prins William en prins Harry willen namelijk op de verjaardag van Diana een standbeeld van hun moeder plaatsen bij Kensington Palace. Indien mogelijk, zal Harry bij de onthulling aanwezig zijn.

diana, princess of wales 1961   1997, visits colston's school in bristol, uk, 19th november 1983 photo by len trievnordaily expresshulton archivegetty images
Len Trievnor

7. Zal prins Andrew in juli bewijs voordragen aan de rechtbank?

Het is inmiddels geen geheim meer dan prins Andrew bevriend was met Ghislaine Maxwell, de ex-vriendin van Jeffrey Epstein. Maxwell wordt verdacht van zes misdrijven die ze allemaal ontkent en haar rechtszaak begint in juli in New York. Maxwell zou Epstein onder andere geholpen hebben met het misbruik van minderjarige meisjes.

Na z'n desastreuze interview tijdens Newsnight in 2019 heeft prins Andrew zich volledig teruggetrokken uit het publieke leven. Blijft hij tijdens de zaak ondergedoken of zal hij geïnterviewd worden door de FBI? We zullen het deze zomer gaan zien. Vorig jaar liet advocaat Geoffrey Berman in ieder geval weten dat de hertog van York 'totaal niet meewerkt' met het onderzoek. Prins Andrew zegt daarentegen dat hij drie keer zijn hulp heeft aangeboden.

8. Zal Meghan zegevieren in de rechtbank?

Dit is voor nu nog onduidelijk. De hertogin van Sussex heeft een privacy rechtszaak aangespannen tegen The Mail on Sunday die dit jaar zal plaatsvinden. Meghan klaagt ook Associated Newspaper aan voor privacy schending, omdat ze haar persoonlijke brieven hebben gepubliceerd. Deze had ze in augustus 2018 aan haar vader geschreven kort nadat ze getrouwd was met Harry. Ze heeft gevraagd voor een kort geding, waardoor ze zelf geen getuige hoeft te zijn. Die zaak staat nog open en een ding staat vast. Het zou heel vernederend zijn voor de koninklijke familie als deze zaak voor de rechter moet verschijnen.

cape town, south africa   september 25 prince harry, duke of sussex, meghan, duchess of sussex and their baby son archie mountbatten windsor meet archbishop desmond tutu at the desmond  leah tutu legacy foundation during their royal tour of south africa on september 25, 2019 in cape town, south africa photo by toby melville   poolgetty images
Pool

9. De koninklijke familie wordt steeds kleiner

Tot voor kort stonden de koningin, prins Philip, de hertog en hertogin van Cornwall, de Cambridges en de Sussexes in de schijnwerpers. Na Megxit en het pensioen van prins Philip in mei 2017, zijn enkel de koningin, de Cornwalls en de Cambridges nog over. De Kents, de Gloucesters en prinses Alexandria, de nicht van de koningin, hebben de afgelopen jaren al een stap terug moeten zetten. Volgens Vickers kunnen we in 2021 hetzelfde verwachten.

10. De koningin vermindert haar koninklijke taken

Aangezien Hare Majesteit dit jaar 95 wordt, zal ze afstand doen van een aantal van haar koninklijke taken. Dit doet ze al jaren. Tot voor kort deed ze zelf alle investituren, maar nu mogen prins Charles, prinses Anne en prins William dat ook doen. Er zijn nog meer subtiele veranderingen. Zo rijdt ze sinds 1986 niet meer tijdens Trooping the Colour, omdat haar paard Burmese toen met pensioen ging. 'Ze rijdt nog steeds paard,' laat Vickers weten. ‘Terry Pendry, de verzorger van haar paarden, zit bijvoorbeeld ook in haar Windsor bubbel.'

Harry Mount is de auteur van How England Made the English (Penguin, 2013)

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle