Blake Lively tikt mode-industrie op de vingers wegens gebrek aan aandacht voor lichaam na bevalling

Volgens actrice Blake Lively schenken ontwerpers niet genoeg aandacht aan de verandering die het lichaam van een vrouw doormaakt na haar bevalling.

Actrice Blake Lively spreekt zich uit tegen de mode-industrie en het gebrek aan kleding voor het pospartum lichaam van vrouwen. Zo vertelt de actrice in haar Instagram-story dat ze tijdens een promotietour voor de film The Rhythm Section in 2019 niet paste in de sample size kleding van verschillende modehuizen. Hierdoor voelde Lively zich erg onzeker.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Blake Lively tikt mode-industrie op de vingers

Afgelopen weekend liet actrice Blake Lively haar stem horen over het gebrek aan aandacht voor het lichaam van postpartum vrouwen in mode-industrie. Met een Instagram-story blikte de actrice terug op een bezoek aan The Tonight Show Starring Jimmy Fallon in 2019. Wat van dat bezoek is blijven hangen? De outfit die ze zelf bij elkaar moest 'rapen' omdat designers geen collectie-items hebben voor vrouwen die pas zijn bevallen. 'Voor deze mooie outfit combineerde ik een blouse van @lanvinofficial met een jurk van @netaporter omdat geen enkele designer samples had die ik aankon na mijn bevalling', vertelt de actrice via haar Instagram-account.

Verkeerde boodschap

Het feit dat modehuizen vaak niet beschikken over collecties met kledingstukken voor vrouwen die net zijn bevallen, geeft volgens de actrice en moeder van drie de verkeerde boodschap af. 'Het is verwarrend als je niet past in de kleding die beschikbaar is, je voelt je bijna een alien. Maar als ik terugkijk naar dat moment wens ik eigenlijk dat ik zelfverzekerder was', stelt Blake in diezelfde story.

blake lively over postpartum lichaam
Blake Lively in 2019 tijdens haar bezoek aan The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
NBCGetty Images

Zelfreflectie

'Ik had juist moeten beseffen dat ik een sterk lichaam heb waarmee ik kinderen op aarde kan zetten én kan voeden. Een zwangerschap is een mooi wonder.' Verder doet de actrice met haar sociale media post dus ook aan een stukje zelfreflectie. Zo beseft Blake Lively dat ze juist trots op haar lichaam mag zijn en dat het niet passen in bepaalde kleding, kort na je bevalling, niet iets is waar je onzeker over hoeft te zijn.

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity