Alles wat jij moet weten over de Grammy's 2021

Lees hier alles wat jij moet weten over de Grammy Awards 2021. Van Beyoncé en Dua Lipa aan de top, tot de nieuwe presentator en de nieuwe datum.

Naast de Oscars en het MET Gala, is de Grammy Awards een van de meest glamoureuze en belangrijke avonden van het jaar. Met altijd het beste scala aan artiesten aanwezig, vinden bij de Grammy's altijd de meest opwindende optredens plaats. Van de zes awards winnende Adele in 2012, Kendrick Lamar in 2016 tot een duet tussen Miley Cyrus en Dolly Parton in 2019, het is altijd raak.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hete vuren

Ondanks het jaarlijkse waanzinnige succes van de Grammy's, heeft de prestigieuze show onder hete vuren gestaan de afgelopen jaren. Zo beschuldigde vorig jaar Alicia Keys, als de presentatrice nota bene, de show van een tekort aan diversiteit. Ook de maker Tyler had zijn vraagtekens bij de mogelijk racistische insteek van het veelvoudig gebruik van het woord urban tijdens de show. En alsof dat niet genoeg was vuurden The Weeknd en Halsey aan het einde van 2020 hun protest op de show af via social media voor het niet nomineren van hun succesvolle albums.

Verontwaardiging

Het gebrek aan nominaties voor The Weeknd’s album After Hours, een van de grootste commerciële successen van het jaar, was een opmerkelijke omissie. Opmerkelijk, want ook Abel Tesfaye’s hitsingle Blinding Lights staat op dit album. De zanger laat dit dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo uitte hij zijn ongenoegen naar de Recording Academy nadrukkelijk op Twitter, 'Jullie zijn mij, mijn fans, en de industrie transparantie verschuldigd...’ Drake steunde hem. ‘We moeten onszelf niet langer laten choqueren door de kloof tussen indrukwekkende muziek en deze prijzen,’ zette hij in een Instagram story.

Meer kritiek

Nadat ook Halseys succesvolle album Manic niet werd genomineerd, nam ook zij deel aan de ophef en verontwaardiging. Halsey bestempelde het nominatieproces als zeer oneerlijk. ‘Het komt vaak neer op privéoptredens achter de schermen, het hebben van de juiste connecties en viavia campagnevoeren,’ uitte ze op haar Instagram story.

Grammy's tijdens COVID-19

Naast al de kritiek, heeft de show dit jaar ook te kampen met COVID-19. Gezien onder andere het feit dat één op de vijf inwoners van Los Angeles besmet is met het virus, zijn de Grammy's verplaatst naar 14 maart 2021. De show zal live worden uitgezonden vanaf Los Angeles’ Staples Centre, waar de show nu al 19 jaar plaatsvindt. 'Regen of zon, COVID-19 vaccinatie of niet… Of er nu een live publiek of rode loper zal zijn of niet wordt later bekend gemaakt,' zegt de Grammy's website.

De presentator

Dit jaar debuteert The Daily Show’s Trevor Noah als de ceremonie presentator van de Grammy's 2021. Tijdens de bekendmaking grapte de 36-jarige Trevor, ‘Hoewel ik extreem teleurgesteld ben dat de Grammy's me niet laten zingen of nomineren voor Best Pop Album, ben ik ontzettend dankbaar dat ik dit evenement mag presenteren.’

Vrouwen aan de top

2020 was ongetwijfeld een goed jaar voor de popmuziek. Meerdere artiesten leverden eersteklas records tijdens de Grammy's ingangsdata (tussen 1 september 2019 en 31 augustus 2020). Opmerkelijk is dat vooral de vrouwelijke artiesten de top domineren. Dua Lipa’s Future Nostalgia, Taylor Swift’s Folklore en Billie Eilish’s Everything I wanted gaan kop aan kop met alle drie vijf nominaties. Vogue favorieten Megan Thee Stallion en Chika zijn allebei genomineerd voor de Best New Artist-categorie.

Queen B

De altijd populaire Beyoncé heeft maar liefst negen nominaties ontvangen voor haar visuele album Black is King. Ze lanceerde het album via Disney+ afgelopen zomer. Met al 79 eerdere nominaties op haar naam en 24 trofeeën in haar zak, maakt Queen B haar naam weer duidelijk waar. Beyoncé is momenteel de nummer acht meest geprezen Grammy artiest aller tijden en naast Paul McCartney de op twee na meest genomineerde artiest. Mocht Bey dit jaar acht van de negen nominaties waar maken, dan is zij officieel de meest geprezen Grammy's artiest aller tijden en zal Georg Solti zijn troon moeten afstaan voor de queen.

De optredens

Helaas zijn er nog geen namen bekend gemaakt van de optredende artiesten. We kunnen waarschijnlijk optredens verwachten van onder andere Beyoncé, Dua Lipa, Harry Styles en Billie Eilish in het pop spectrum. Ook is er een grote kans dat onder andere Megan Thee Stallion en DaBaby de rap zullen vertegenwoordigen. Mogelijke debutanten op het Grammy-podium zijn BTS, Phoebe Bridgers en Kaytranada.

Shop Vogue's Beauty Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity