Britney Spears wist níet dat Ivo Niehe naar plastische chirurgie zou vragen (en dat is kwalijk)

Het veelbesproken fragment uit de TV Show krijgt nog een staartje.

Het management van Britney Spears zou niet op de hoogte zijn geweest van Ivo Niehe's veelvuldig bekritiseerde vraag over plastische chirurgie, claimt Florent Luyckx. Hij was in 1999 bij de opnamen van het tv-programma aanwezig, en destijds verantwoordelijk voor de marketing en promotie van de zangeres in Nederland.

Borstimplantaten

Het oude fragment is opgenomen in de documentaire Framing Britney Spears, en kwam deze week uitgebreid in het nieuws. In het interview vraagt Niehe: 'We hebben nog één onderwerp over om te bespreken. Je borsten. Wat vind je van borstimplantaten?'. Hoewel Niehe nog steeds achter het gesprek staat, is het internet minder over het fragment te spreken. En terecht: de beelden leveren een wrange nasmaak op, bovenal omdat de popster destijds nog maar 17 jaar (!) oud was.

'Niks afgesproken'

Ivo Niehe reageerde op de ophef in AD. Hij claimde dat hij Britney na alle publicaties over haar uiterlijk een serieuze kans wilde geven om daarop te reageren. Hoewel ze verrast op de vraag reageerde, zou haar management er vanaf hebben geweten. Dat statement ontkent Florent Luyckx nu in een uitgebreide Facebookpost. Volgens hem is er niets afgesproken met hem of het management van Spears over het gespreksonderwerp. 'En dan wordt ze voor de zoveelste keer geconfronteerd met een onderwerp waar ze het niet over wil hebben.'

Misogynie in de media

Het management zou ook gevraagd hebben of het desbetreffende fragment uit de montage gehaald kon worden. Volgens Luyckx heeft de TV Show die aanvraag geweigerd, terwijl Niehe juist claimt dat híj heeft gevraagd of er iets uit kon worden gehaald. Waarheid of niet, het fragment vertelt hetzelfde: misogynie in de media was jarenlang de normaalste zaak van de wereld, en we zijn er nog altijd niet écht van verlost. Dat het dik twintig jaar kostte om de behandeling van Britney als controversieel te zien, is in die zin veelzeggend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity