Maak kennis met Meena Harris, het nichtje van vicepresident Kamala Harris

Niet alleen vicepresident Kamala maar ook haar nichtje Meena Harris maakt zich hard in de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen.

Bij de Harris-familie is het ontfermen over activisme, vrouwenrechten en het teweeg brengen van verandering in de maatschappij dagelijkse kost. Van wijlen borstkankeronderzoekster Shyamala Gopalan Harris, Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en mensenrechtenadvocaat Maya Harris tot aan de jongste telg schrijfster Meena Harris, ze dragen allen hun steentje bij.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maak kennis met Meena Harris

Die laatste naam, die komt je misschien nog niet bekend voor. Maar zeker weten dat je haar gezicht en die van haar twee dochters wel al voorbij hebt zien komen. Tijdens de campagne, verkiezing én inauguratie van tante Kamala Harris waren Meena en haar gezin altijd aanwezig. Maar, wie is Meena Harris eigenlijk? Vogue vertelt je alles wat je wilt weten over het succesvolle nichtje van Kamala Harris.

Meena Harris is de CEO van Phenomenal

Na de verkiezingen in 2016 begon Meena aan een klein project, het drukken van t-shirts met de quote Phenomenal Woman , geïnspireerd op een wereldberoemd gedicht van wijlen dichteres Maya Angelou. In eerste instantie maakte Meena een paar honderd t-shirts en hoopte ze de opbrengst te doneren aan organisaties als Planned Parenthood en Girls Who Code. Maar, vanaf dag één bleken de t-shirts een enorm succes te zijn. T-shirts, hoodies en joggingpakken met inspirerende quotes worden tot de dag van vandaag bedrukt. Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

New York Times Bestsellers

Naast het ondersteunen van Kamala Harris tijdens haar campagne, het draaiende houden van Phenomenal en het opvoeden van twee kinderen, schreef Meena Harris de afgelopen jaren ook twee kinderboeken. 'Toen ik moeder werd en me meer bezighield met kinderboeken, viel het op dat er niet veel boeken waren die gingen over Zwarte meisjes en meisjes van kleur', vertelt de schrijfster. Om dat probleem op te lossen pakte Meena pen en papier en begon ze met schrijven van de New York Times Bestseller, Kamala and Maya's Big Idea. Een boek dat het verhaal vertelt over zussen Maya en Kamala, die de gemeenschappelijke ruimte van hun appartementencomplex omtoveren in een speelplaats voor kinderen.

Nu blijkt dat Meena Harris de smaak qua schrijven te pakken heeft. Zo bracht ze dit jaar het kinderboek en de bestseller Ambitious Girl uit. Een boek dat jonge meisjes leert hun dromen te volgen en negativiteit van anderen om te zetten in iets positief.

Matchmaker

Moeder Maya Harris, de jongere zus van Kamala, beviel op zeventienjarige leeftijd van Meena Harris en voedde haar met de hulp van Oma Shyamala Harris op. Het moederschap weerhield Maya er niet van om een carrière als advocaat na te jagen. Maya studeerde aan Stanford Law School en ontmoette dankzij dochter Meena op dag één haar grote liefde, Tony West. Na het spelen van verstoppertje met Tony, stelde Meena hem voor aan haar moeder. Maya en Tony werden al snel goeie vrienden en begonnen met daten nadat ze hun diploma behaalden. Het stel trouwde in 1998 en is na meer dan twintig jaar samen nog steeds gelukkig.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Birthday Twin

Mocht je Meena Harris volgen op Instagram dan weet je dat ze de titel 'nichtje van Kamala Harris' met alle trots draagt. En het feit dat Meena en Kamala dezelfde verjaardag hebben, 20 oktober, maakt de band tussen de twee nog specialer. Voor leuke familiemomenten van de Harris' kan je dus altijd terecht op het Instagram-account van Meena Harris.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity