Bella Hadid laat volgers zien hoe zij leeft met haar chronische ziekte

Bella geeft haar Instagram-volgers een kijkje in haar leven met de chronische ziekte van Lyme.

Hoewel Bella Hadids succesvolle carrière als model blijft uitbouwen en haar jaloersmakende Instagram-activiteit op volle toeren draait, oogt het leven van de superster vaak mooier dan ‘ie is. Bella kampt namelijk met de chronische auto-immuun ziekte Lyme, een nare ziekte waar haar moeder Yolanda Hadid en broer Anwar Hadid ook mee kampen. Afgelopen week plaatste ze een aantal foto’s op haar Instagram waar je een glimp opvangt van haar leven met de ziekte.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een auto-immuun ziekte die je kunt krijgen door de beet van een teek die is besmet met een bepaalde bacterie. Het ziektebeeld van de ziekte van Lyme is wisselend en niet iedereen krijgt dezelfde klachten. De behandeling voor de ziekte varieert dan ook afhankelijk van het stadium en de intensiteit van de ziekte. Hoewel veel gevallen van Lyme gewoon kunnen worden genezen met antibiotica, kunnen sommige patiënten, zoals Bella, last krijgen van blijvende symptomen zoals chronische pijn en vermoeidheid.

Instagram-foto's

Op de Instagram-serie ze je het infuus dat Bella nodig heeft om met haar ziekte te leven, waarmee ze gediagnostiseerd werd in 2012. ‘Leven met een chronische auto-immuun ziekte = altijd tijd vinden voor mijn infusen,’ schrijft ze onder de Instagram-post. Alhoewel de post misschien niet helemaal in lijn is met de dagelijkse glamoureuzere Instagram-feed van het supermodel, ontving Bella veel support door de post.

Opgegeven droom

Het is niet de eerste keer dat Bella openlijk over haar leven met de ziekte vertelt. Vaker vertelde ze openhartig over de dagelijkse bijkomstigheden van de ziekte, zoals hoofdpijn, spierpijn en misselijkheid. In 2016 sprak Bella ook op het Global Lyme Alliance New York Gala, waar ze sprak over hoe de ziekte ertoe leidde dat ze als kind noodgedwongen thuisschool kreeg en haar droom moest opgeven om een professionele paardrijdster te worden. 'Ik hoop dat ik over een paar jaar weer kan rijden en een boerderij kan kopen waar ik en mijn moeder kunnen paardrijden wanneer we maar willen,' vertelde ze met een hoopvolle blik op de toekomst.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's Beauty Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid