Buckingham Palace reageert op het Harry en Meghan-interview

Ontdek hier waarom koningin Elizabeth zo verdrietig is na het interview met Oprah Winfrey.

En daar is ie dan! Er rolden aardig wat skeletten uit de kast van Buckinham Palace na Harry en Meghans explosieve interview met Oprah Winfrey. Het koninklijk huis moest daarom wel reageren op de beschuldigingen van racisme, kilte en ervaren gevangenschap binnen de Windsor familie. Die reactie komt van niemand minder dan de top dog zelve, koningin Elizabeth.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Koningin Elizabeth is bedroefd

Buckingham Palace publiceerde op 9 maart een verklaring, waarin de koningin aangaf verdrietig te zijn na het interview. ‘De hele familie is bedroefd om te horen hoe zwaar de afgelopen jaren waren voor Harry en Meghan,’ luidde de verklaring. ‘De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die over racisme, zijn zorgwekkend.’

Niet het hele verhaal

Toch wilde de koningin ook duidelijk maken dat Harry en Meghans interview alleen één kant van het verhaal belicht. ‘De herinneringen over de desbetreffende gesprekken variëren,’ voegde ze aan haar verklaring toe. Wellicht is er dus al het een en ander besproken achter de gesloten deuren van het paleis.

Ondanks de ‘variërende’ verhalen wil koningin Elizabeth wel de mensen op het hart drukken dat de kwesties binnen de familie worden aangepakt. ‘We nemen de kritiek heel serieus en de familie zal dit binnen eigen kring aankaarten. Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde familieleden blijven.’

Racisme binnen de koninklijke familie

In haar statement zegt koningin Elizabeth dat ze zich specifiek zorgen maakt om de beschuldigingen over racisme binnen Buckingham Palace. Dit verwijst naar het feit dat bepaalde koninklijke familieleden zich tijdens Meghans zwangerschap zorgen maakten om Archies huidskleur. Prins Harry bevestigde aanwezig te zijn bij dit gesprek, maar wilde niet kwijt wie deze opmerking had uitgesproken.

Wellicht dat diegene het incident dus anders ervaarde, zoals vermeld in de koninklijke verklaring. Van ons had de koningin wel iets uitgebreider mogen uitleggen wat diegene zich dan wél herinnert.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle